ΑΓΓΛΙΑ

Γουίκομπ - Τότεναμ 1-4: Με ανατροπή και άγχος πήρε την πρόκριση

Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουίκομπ για το FA Cup.
Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουίκομπ Ⓒ 2021 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Τότεναμ πήρε την πρόκριση για τον 5ο γύρο του FA Cup επικρατώντας 4-1 της Γουίκομπ. Οι γηπεδούχοι κράτησαν το 1-1 μέχρι το 86ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια η ομάδα του Μουρίνιο πέτυχε τρία γκολ.

Η Τότεναμ επικράτησε 4-1 της Γουίκομπ εκτός έδρας και πήρε το εισιτήριο για τον 5ο γύρο του FA Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Έβερτον. Τα σπιρούνια μπορεί να σκόραραν τέσσερα τέρματα, ωστόσο το παιχνίδι ήταν ισόπαλο μέχρι το 86ο λεπτό, όταν η ομάδα του Μουρίνιο πέτυχε τρία γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ικπεάζου έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, πραγματοποίησε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Σάντσες και μέσα από την περιοχή ο Ονιεντίνμα έκανε το 1-0.

Τα σπιρούνια κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 45+2 ο Λούκας Μόουρα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και από κοντά ο Μπέιλ με σουτ σημείωσε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πίεσε την Γουίκομπ χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Στο 51' η Τότεναμ είχε καλή στιγμή με τον Μπέιλ, ενώ στο 70' ο Κέιν έφτασε κοντά στο γκολ. Τα σπιρούνια συνέχιζαν να πιέζουν έχοντας αρκετές καλές στιγμές.

Τελικά κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 86ο λεπτό, με τον Χάρι Γουίνκς να σκοράρει με σουτ εκτός περιοχής, αφού ο Χάρι Κέιν είχε χάσει σημαντική ευκαιρία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε και το 1-3, με τον Σον να πασάρει στον Τανγκί Εντομπελέ, ο οποίος βρήκε δίχτυα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον 24χρονο Γάλλο με προσπάθειά του μέσα στην περιοχή.

ΓΟΥΙΚΟΜΠ: Άλσοπ, Γιάκομπσον (34' Τσαρλς), Νάιτ, Γκρίμερ, ΜακΚάρθι, Τόμσον, Μπλούμφιλντ (61' ΜακΚλίρι), Ονιεντίνμα, Μουσκέ (73' Κασκέ), Γουίλερ, Ικπεάζου (72' Ακινφένβουα)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Χάρτ, Τανγκανκά (46' Χόιμπιεργκ), Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις (90' Ρόντον), Γουίνκς, Σισοκό, Μπέιλ, Λαμέλα (68' Εντομπελέ), Λούκας (68' Σον), Βινίσιους (58' Κέιν)

Photo credits: ⓒ 2021 Frank Augstein/Associated Press

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ