ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

TOP-10: Οι πιο εμπορικοί αθλητές παγκοσμίως του 2020

Πόστερ με το πρόσωπο του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιόνε Μέσι έχει θέση σε κατάστημα της Μπαρτσελόνα με σουβενίρ στην Βαρκελώνη
Πόστερ με το πρόσωπο του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιόνε Μέσι έχει θέση σε κατάστημα της Μπαρτσελόνα με σουβενίρ στην Βαρκελώνη AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Το SportsPro κατέγραψε τους 50 πιο εμπορικούς αθλητές για το 2020, και το Sport24.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία 10άδα, η οποία αποτελείται από 5 ποδοσφαιριστές, με τον Μέσι να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο.

Ο κόσμος θαυμάζει τους αθλητές τόσο μέσα στα γήπεδα, όσο και έξω από αυτά, με αποτέλεσμα να αποτελούν προσωπικότητες που μπορούν να επηρεάσουν εύκολα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που διαφημίζουν στους λογαριασμούς τους προϊόντα και πετυχαίνουν κερδοφόρες συνεργασίες με πολλές μεγάλες εταιρείες.

Το SportsPro πραγματοποίησε μια έρευνα, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα κοινωνικών μέσων, προκειμένου να αξιολογήσει την επιρροή των κορυφαίων αθλητικών αστέρων παγκοσμίως. Βασίστηκε συγκεκριμένα, σε τέσσερις παράγοντες: τη συνάφεια, την αναζήτηση, την επανεμφάνιση και την απήχηση που έχει ένας αθλητής με το κοινό του.

Μάλιστα, το ποδόσφαιρο κυριαρχεί, καθώς οι πέντε από τους 10 αθλητές της TOP 10άδας είναι ποδοσφαιριστές, με το Λιονέλ Μέσι να κρατάει τη σκυτάλη.

Έτσι, ο Αργεντινός σούπερ σταρ αναδείχθηκε ως ο πιο εμπορικός αθλητής για τη σεζόν 2020, ξεπερνώντας το μακροχρόνια αντίπαλό του Ρονάλντο, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αλλά και τον σταρ των Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, με τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα να συμπληρώνει την τριάδα.

Από κοντά ακολουθούν οι παίκτες του κρίκετ, Βιράτ Κόλι και Ροχίτ Σάρμα, η τενίστρια Μπιάνκα Αντρεέσκου, ο αστέρας των MMA (Μεικτές Πολεμικές Τέχνες), Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, καθώς και ακόμα τρεις ποδοσφαιριτές. Ο λόγος για τους Νεϊμάρ, Μοχάμεντ Σαλάζ και Πάουλο Ντιμπάλα.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 10 ΠΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ:

1. Λιονέλ Μέσι

2. Κριστιάνο Ρονάλντο

3. ΛεΜπρόν Τζέιμς

4. Βιράτ Κόλι

5. Μπιάνκα Αντρεέσκου

6. Νεϊμάρ

7. Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ

8. Ροχίτ Σάρμα

9. Μοχάμεντ Σαλάχ

10. Πάουλο Ντιμπάλα

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ