ΠΑΟΚ

Το θαύμα του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο

Το θαύμα του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο

Διαβάστε λεπτομέρειες και δείτε το υπογεγραμμένο από τον Ζήση Βρύζα match programme του ιστορικού αγώνα του ΠΑΟΚ στο Χάιμπουρι με την Αρσεναλ (video).

Ήταν ακριβώς 16 χρόνια πριν. Στις 30 Σεπτεμβρίου 1997. Τότε ο ΠΑΟΚ με το πανέμορφο γκολ του Ζήση Βρύζα έπαιρνε μία σπουδαία πρόκριση στο Χάιμπουρι επί της Άρσεναλ. Σήμερα το Sport24.gr γυρίζει το χρόνο πίσω με ένα αφιέρωμα στην ιστορική πρόκριση, παρουσιάζοντας φωτογραφίες από το match programme της αναμέτρησης, στο οπισθόφυλλο ου οποίου υπάρχουν τα ρόστερ των δυο ομάδων και τον σκόρερ Βρύζα να έχει υπογραψει δίπλα στο όνομά του.

Είναι από εκείνες τις ποδοσφαιρικές ιστορίες που δεν βαριέσαι να τις λες, δε βαριέσαι να τις ακούς, και αξίζουν μια αναφορά μια φορά τον χρόνο. Το κλισέ περί της δόξας του νικημένου που δίνει αξία στον νικητή ταιριάζει γάντι στην περίσταση.

Η Αρσεναλ έχει κάθε λόγο να θυμάται τη σεζόν 1997-98, καθώς σε αυτή κατέκτησε το δεύτερο από τα συνολικά τρία νταμπλ της ιστορίας της. Και στην Ευρώπη; Στην Ευρώπη αποκλείστηκε σαν σήμερα από τον ΠΑΟΚ. Μα πώς; Η Αρσεναλ των Σίμαν, Ανταμς, Βιεϊρά, Πετί, Οβερμαρς; Η Αρσεναλ που είχε επιθετικό δίδυμο τους Ιαν Ράιτ και Ντένις Μπέργκαμπ; Ναι, αυτή η Αρσεναλ. Οι ατάκες στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Αγγελος Αναστασιάδης: «Δεν τους είπα τίποτα στο ημίχρονο. Βγήκαν και τα κάνανε όλα μόνοι τους τα παιδιά. Στο ξεκίνημα περάσανε μια μπόρα αλλά μετά όλα καλά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκριση που έχουμε κάνει. Εγιναν και παλαιότερα, τότε, με Λιόν, με Λέγκια. Ηταν και εκείνες μεγάλες ομάδες».

Ζήσης Βρύζας: «Τη φάση δεν τη θυμάμαι καλά, θα πρέπει να τη δω. Εκείνη τη στιγμή είσαι εκτός εαυτού».

Νίκος Μιχόπουλος: «Εντάξει, δεν τα έβγαλα και όλα. Τα πιο πολλά. Ηταν το φαβορί ακόμα και που είχαμε κερδίσει εμείς με 1-0 στην Τούμπα, αλλά τελικά βγήκαμε εμείς κερδισμένοι».

Νίκος Κολομπούρδας: «Οταν προκρίνεσαι, όλα τα βλέπεις καλά. Μας ταλαιπωρήσανε πολύ βέβαια».

Κώστας Φραντζέσκος: «Αυτή ήταν η καλύτερη πρόκριση».

Θόδωρος Ζαγοράκης: «Στο τέλος αποδείχθηκε ότι ήμασταν καλύτεροι. Αυτό θέλαμε. Δεν ήταν ότι εμείς τρέξαμε περισσότερο. Μας τρέξανε...».

Αχιλλέας Ζαφειρίου: «Δεν μας τρέξανε αυτοί. Λάθος κάνεις. Συνηθισμένοι είμαστε. Το μάτι σου τα έβλεπε έτσι. Το χορτάρι ήταν πολύ καλό. Σαν χαλί. Πέρσικα».

Γιώργος Κούδας: «Αυτή είναι η μεγαλύτερή μας επιτυχία. Μπορεί να είχαμε στην εποχή μου αρκετά αποτελέσματα, αλλά δεν είχαμε προκρίσεις».

Οι 14 που αγωνίστηκαν στο ιστορικό 1-1 στο «Χάιμπουρι» (22« Μπέργκαμπ - 86» Βρύζας) και η ηλικία τους το 1997:

Νίκος Μιχόπουλος (27 ετών)

Πέρσι Ολιβάρεζ (29 ετών)

Τάσος Τασιόπουλος (29 ετών)

Νίκος Κολομπούρδας (25 ετών)

Αχιλλέας Ζαφειρίου (27 ετών)

Θοδωρής Ζαγοράκης (25 ετών)

Κώστας Φρατζέσκος (28 ετών)

Ζήσης Βρύζας (23 ετών)

Γιώργος Τουρσουνίδης (27 ετών)

Τζο Νάγκμπε (29 ετών)

Χρήστος Βελλής (23 ετών)

Παναγιώτης Σιδηρόπουλος (30 ετών)

Δημήτρης Καπετανόπουλος (28 ετών)

Παράσχος Ζουμπουλής (27 ετών)

Το θαύμα του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ