ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Uno, due, tre

Ο Ινσίνιε πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Τουρκία
Ο Ινσίνιε πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Τουρκία PHOTO CREDITS: AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI, POOL

Η Ιταλία μπήκε στο Euro 2020 με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, σκορπίζοντας την Τουρκία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το "uno, due, tre" των παικτών του Ρομπέρτο Μαντσίνι και η αρχή που μπορεί να αποδειχθεί το ήμισυ του παντός.

Η εκκίνηση της Ιταλίας στο Euro 2020 ήταν (πολύ) καλύτερη απ ότι ενδεχομένως περίμεναν οι φίλοι της. Ακόμη κι αυτοί (οι ελάχιστοι) που βρίσκονται στο Λονδίνο, όχι για τη διοργάνωση, αλλά για μόνιμη εγκατάσταση. Σε μια πόλη όπου -μοιραία- οι φανέλες των "τριών λιονταριών" δεσπόζουν, το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιουνίου ξεπρόβαλλαν δυο - τρεις της σκουάντρα ατζούρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ & ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της ενέργειας σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Pamestoixima.gr που προσφέρει περισσότερες από 500 στοιχηματικές επιλογές σε καθένα από τα τρία σημερινά παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: Ουαλία-Ελβετία, Δανία-Φινλανδία και Βέλγιο-Ρωσία.

Η αλήθεια είναι δε ότι οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι φρόντισαν να ικανοποιήσουν όλους τους φίλους της ιταλικής ομάδας και -πολύ περισσότερο- έδωσαν το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται επί αγγλικού εδάφους να αναθαρρήσουν και να... ονειρευτούν τους αγώνες των ημιτελικών στο Wembley Stadium.

Ο τρόπος με τον οποίο επιτέθηκε η Ιταλία και κυνήγησε την μπάλα, με την πίεση ψηλά στα σέντερ μπακ της Τουρκίας αρκούσε για να "κόψει" στη μέση την ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές και να βάλει από πολύ νωρίς σε ρόλο κομπάρσου τους κόκκινους. Κι ας κύλησε το πρώτο μέρος χωρίς κλασική ευκαιρία για την Ιταλία, με τα περισσότερα σουτ να είναι εκτός της μεγάλης περιοχής.

Ήταν απλά θέμα χρόνου να γυρίσει ο διακόπτης και να "καθαρίσει" το παιχνίδι η σκουάντρα ατζούρα. Όπως φάνηκε στην πράξη άλλωστε, μετά το αυτογκόλ του Μερίχ Ντεμιράλ. Από τη μία απέβαλε το άγχος και την όποια πίεση από την ιταλική πλευρά, από την άλλη κατεδάφισε το τείχος της τουρκικής άμυνας.

Με βάση την πρώτη γεύση που πήραμε, η Ιταλία είναι ικανή να πάει μακριά στη διοργάνωση, ειδικά αν καταφέρει να τερματίσει πρώτη στον δικό της όμιλο. Μένει βέβαια αυτό να αποδειχθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως και να έχει, τα ιταλικά χαμόγελα στην pub που βρέθηκε το SPORT24 δίπλα από την Trafalgar Square μπορούν πολύ εύκολα να αυξηθούν σημαντικά. Σε τέτοιο βαθμό που να ενεργοποιηθεί η μεγάλη ιταλική παροικία της πόλης και -γιατί όχι- να ενισχυθεί με... ταξιδιώτες από την πατρίδα. Με την προϋπόθεση βέβαια πως μέχρι τους αγώνες των νοκ άουτ και δη τους ημιτελικούς, ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει αποφασίσει την χαλάρωση των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Μεγάλη Βρετανία είναι η χώρα -μεταξύ όσων φιλοξενούν αγώνες της διοργάνωσης- που έχει τα πιο αυστηρά μέτρα για την πανδημία.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ