ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Μια προσευχή για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σε στιγμιότυπο από αγώνα της Δανίας στο Euro 2020
Ο Κρίστιαν Έρικσεν σε στιγμιότυπο από αγώνα της Δανίας στο Euro 2020 PHOTO CREDITS: STUART FRANKLIN/POOL VIA AP

Από την Κοπεγχάγη μέχρι το Λονδίνο κι από την Αγία Πετρούπολη μέχρι το Μπακού, σε όλη την Ευρώπη όλοι είχαν ένα πράγμα στο μυαλό τους: τον Κρίστιαν Έρικσεν. Μια πανευρωπαϊκή προσευχή που εισακούστηκε κι η αγωνία που μετατράπηκε σε ανακούφιση.

Μόλις στη δεύτερη μέρα του Euro 2020 έγινε σαφές με τον πιο σκληρό τρόπο πως το ποδόσφαιρο (και εν γένει ο αθλητισμός) είναι ένα από τα ομορφότερα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή. Γιατί πάνω απ όλα είναι η υγεία. Ευτυχώς, ο Κρίστιαν Έρικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά την κατάρρευση που πάγωσε τον χρόνο, δίνοντας το δικαίωμα σε όλη την Ευρώπη να πανηγυρίσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της ενέργειας σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα, το οποίο προσφέρει περισσότερες από 500 στοιχηματικές επιλογές για καθένα από τα σημερινά παιχνίδια Αγγλία-Κροατία, Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία και Ολλανδία-Ουκρανία.

Είναι περιττό να αναφερθεί πως οτιδήποτε αγωνιστικό συνέβη το Σάββατο 12 Ιουνίου πέρασε πολύ γρήγορα σε δεύτερη μοίρα. Οι αντιδράσεις όλων των φιλάθλων που βρίσκονταν στο Football Village του Λονδίνου, δίπλα από το Tower Bridge, αρκούσαν για να στείλουν αυτό το μήνυμα.

Το αρχικό σοκ έδωσε τη θέση του στην παγωμάρα και την αγωνία. Ένα ζευγάρι από τη Δανία δεν άντεξε κι αποχώρησε, αδυνατώντας να διαχειριστεί το γεγονός. Ήταν στιγμές, λεπτά, δευτερόλεπτα που κανείς δεν ήξερε τι να σκεφτεί. Από την στιγμή της κατάρρευσης μέχρι τη δημοσίευση της πρώτης φωτογραφίας του Κρίστιαν Έρικσεν με ανοιχτά μάτια πάνω στο φορείο, φάνηκε σαν να πέρασε μια αιωνιότητα.

Οι ανακοινώσεις από την UEFA και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας όμως ήρθαν για να φέρουν την ανακούφιση και τους πανηγυρισμούς, όχι μόνο στο Football Village του Λονδίνου, αλλά συνολικά σε όλη την Ευρώπη για τον μαχητή από τη Δανία που ξεπέρασε τον κίνδυνο.

Όπως ήταν λογικό λοιπόν, μετά από όλα αυτά, ουδείς είχε τη διάθεση και το κουράγιο να ασχοληθεί με τη νίκη της Φινλανδίας ή την επιβλητική εμφάνιση του Βελγίου απέναντι στη Ρωσία. Το μυαλό δεν είχε "καθαρίσει" άλλωστε από τις εικόνες της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες.

Στο τέλος της ημέρας όμως, το σημαντικότερο όλων είναι πως ο παίκτης της Δανίας θα είναι σε θέση να ξανασταθεί στα πόδια του και να ξαναχαμογελάσει.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ