ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Η Αγγλία έκανε τα απολύτως απαραίτητα

Ο Χάρι Κέιν και ο Τζακ Γκρίλις
Ο Χάρι Κέιν και ο Τζακ Γκρίλις PHOTO CREDITS: © 2021 JUSTIN TALLIS, POOL PHOTO VIA AP / AP IMAGES

Η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για τους "16" του Euro 2020 ως πρώτη από τον 4ο όμιλο, κάνοντας τα βασικά και απολύτως απαραίτητα. Από εδώ και πέρα όμως, αυτά δεν φτάνουν για τα "τρία λιοντάρια" του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η Αγγλία ολοκλήρωσε το πρώτο κομμάτι της αποστολής που έχει στο Euro 2020, τερματίζοντας στην κορυφή του 4ου ομίλου. Με δύο νίκες και μία ισοπαλία, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε το καθήκον της, αυτό που περίμεναν όλοι από εκείνη. Δίχως όμως να ενθουσιάσει ή να τρομάξει τους αντιπάλους της, με την εικόνα που είχε στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσε στη φάση των ομίλων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα που προσφέρει περισσότερα από 500 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώνονται οι όμιλοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στον αγώνα Πορτογαλία-Γαλλία το Πάμε Στοίχημα προσφέρει σήμερα ενισχυμένη απόδοση στην αγορά «Παίκτης που θα σκοράρει το πρώτο γκολ» για τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Κίλιαν Εμπαπέ.

Στα του χθεσινού ματς στο Wembley, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Αγγλία έκανε τα βασικά, τα απολύτως απαραίτητα για να πάρει αυτό που ήθελε. Ένα σύνολο που μοιάζει πολλές φορές φοβισμένο να επιτεθεί, χωρίς πολλή φαντασία στο παιχνίδι του και με τον Τζακ Γκρίλις να είναι ο μοναδικός που... εξιτάρει την εξέδρα σε τέτοιο βαθμό, που κάθε του κίνηση με την μπάλα ανεβάζει τα ντεσιμπέλ στο Wembley Stadium.

Ίσως είναι κι αυτός ο "X Factor" στην Αγγλία, στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο μοναδικός που με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας είναι ικανός να αλλάξει την ιστορία του αγώνα. Το απέδειξε πολύ γρήγορα άλλωστε στη μονομαχία με την Τσεχία, με τη γλυκιά σέντρα που έβγαλε από τα αριστερά, δημιουργώντας το (μοναδικό) γκολ της αναμέτρησης.

Το μέτριο θέαμα που παρουσίασε η Αγγλία σε αυτούς τους τρεις αγώνες της φάσης των ομίλων είναι κι ο λόγος για το γεγονός πως άπαντες (παίκτες, προπονητής, δημοσιογράφοι) κρατούν πολύ χαμηλούς τόνους. Ουδείς έχει πει ή σχολιάσει οτιδήποτε για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού όλοι στέκονται μόνο στον αμέσως επόμενο αγώνα.

Η μοίρα τα έφερε άλλωστε έτσι στην Αγγλία ώστε στους "16" να συναντήσει μία ομάδα από τον "όμιλο του θανάτου", που περιλαμβάνει τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πορτογαλία. Με το "καλημέρα" των νοκ άουτ δηλαδή, τα "τρία λιοντάρια" είναι υποχρεωμένα να αποδείξουν από τι... πάστα είναι φτιαγμένα.

Ο πήχης θα ανέβει απότομα. Από την άλλη όμως, για να φτάσει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, η Αγγλία είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να "σκοτώσει" τους (μεγάλους) αντιπάλους της. Οπότε τι τώρα, τι μετά. Το θέμα είναι αν μπορεί...

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ