ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Euro fever

Ο Φερνάντο Σάντος στη διάρκεια της προπόνησης της Πορτογαλίας στο Euro 2020
Ο Φερνάντο Σάντος στη διάρκεια της προπόνησης της Πορτογαλίας στο Euro 2020 PHOTO CREDITS: AP PHOTO/ARMANDO FRANCA, FILE

Το Euro 2020 είναι η διοργάνωση που ενώνει τη Γηραιά Ήπειρο, το τουρνουά που αλλάζει τα δεδομένα στο αθλητικό μας καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας…

Ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου συμπληρώνει χρονικά το τέλος μιας σεζόν πριν την αρχή της επόμενης. Φέρνει στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και ήρωες του χορταριού ενώ παράλληλα αναδεικνύει απίστευτες ιστορίες και ξεδιαλύνει αμφιβολίες αναφορικά με αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που προετοιμάζονται για τη τελική ευθεία της καριέρας τους.

Δεν είναι μοναχά όλα αυτά που μας προδιαθέτουν για μια διοργάνωση γεμάτη θέαμα και συγκινήσεις… Είναι οι 11 πόλεις που φιλοξενούν αγώνες για 1η φορά σε τόσες πολλές χώρες, είναι ότι επιστρέφει ο κόσμος στις εξέδρες και φυσικά -συνήθεια πια- ότι όλα αυτά συμβαίνουν στη σκιά της πανδημίας.

Πόσο αλήθεια θα καταφέρει ο κορονοϊός να επηρεάσει ακόμα περισσότερο την ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου; Αναρωτηθήκατε ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου σε νίκες και ήττες και τι θα γίνεται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες; Φτάνοντας στο Λονδίνο η πρώτη αίσθηση είναι αυτή του ανθρώπου που αντιμετώπισε το Brexit και την εξέλιξη της πανδημίας με ανάμεικτα συναισθήματα. Νιώθεις τη παγωμάρα και το παράδοξο κάποιου που έχει την ανάγκη να απομονωθεί, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται έντονα τη κοινωνικοποίηση…

Η 10ήμερη καραντίνα που σε αναγκάζουν οι αρχές της χώρας να περάσεις φθάνοντας στη γη πέρα από τη Μάγχη, σε αποξενώνει είναι η αλήθεια, αλλά σε κάνει και να σκεφτείς τι συμβαίνει γύρω σου και πως όλο αυτό που γίνεται, μπορεί να επηρεάσει πέρα από τους φιλάθλους, παίκτες και προπονητές. Φανταστείτε την αντίδραση των Ισπανών στην είδηση της θετικότητας του Μπουσκέτς, των Πορτογάλων που έπαιξαν μαζί τους στο πρόσφατο φιλικό αλλά και των Σουηδών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη Furia Roja σε λίγες ημέρες…

Το ποδόσφαιρο συνεχίζει να δίνει τη δίκη του μάχη απέναντι στα σημάδια της πανδημίας οικονομικά και κοινωνικά, παράλληλα αντιμετωπίζοντας τους φόβους για το αύριο θα συνεχίσει να συναρπάζει και να προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις… Πάντως για να συντονιστείς για λίγο με αυτή τη σκέψη, αρκεί να επισκεφτείς σημεία της αγγλικής πρωτεύουσας, όπου θα βρεθούν φίλαθλοι όλων των φυλών.

Οι τελευταίες προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και ολοκληρώνονται στο Γουέμπλεϊ, στη Fan Zone της Trafalgar Square το κεντρικότερο σημείο σύναξης των φαν του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Και ακόμα στο Football Festival που στήνεται στο Potters Field Park, αλλά και στο εντυπωσιακό σενάριο του Tower Bridge, όπου θα φιλοξενηθεί το UEFA Festival Spectacular μια open space γκαλερί τέχνης με πορτρέτα κατοίκων και ιστοριών της πόλης.

Το Λονδίνο των τριών αγώνων της Αγγλίας στη φάση των ομίλων, των δυο αγώνων της φάσης των "16", των δυο ημιτελικών και του μεγάλου τελικού, προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ποδοσφαιρική φιέστα όπως της αρμόζει.

Το SPORT24 καθημερινά με πλούσιο υλικό θα σας μεταφέρει στην αγγλική πρωτεύουσα δίνοντας σας το στίγμα των εξελίξεων της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής γιορτής.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ