ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Ένα ολόκληρο έθνος στις πλάτες του Χάρι Κέιν

Ο Χάρι Κέιν με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας
Ο Χάρι Κέιν με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας © 2021 HEKTOR PUSTINA/ASSOCIATED PRESS

Ο Χάρι Κέιν έβαλε ψηλά τον πήχη για το Euro 2020. Όχι γιατί "έτσι πρέπει" για την Αγγλία, αλλά -πολύ περισσότερο- επειδή ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κι αν κρίνει κανείς από τα αφιερώματα και τις εκπομπές που παίζουν καθημερινά στην βρετανική τηλεόραση, θα αντιληφθεί πως ο αρχηγός των "λιονταριών" κουβαλάει τις ελπίδες ενός ολόκληρου έθνους.

Ούτε μια βδομάδα δεν έμεινε για την έναρξη του Euro 2020, με το εναρκτήριο παιχνίδι να είναι αυτό ανάμεσα σε Ιταλία και Τουρκία στη Ρώμη. Δύο μέρες αργότερα, στον... χορό θα μπει κι η Αγγλία, η οποία κοντράρεται με την Κροατία στη δική τους πρεμιέρα στη διοργάνωση. Με την αναμονή να λιγοστεύει μέρα με τη μέρα, οι ποδοσφαιρικές εκπομπές και τα αφιερώματα στην βρετανική τηλεόραση πληθαίνουν. Για μια χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο άλλωστε, οτιδήποτε άλλο πέραν της κατάκτησης του τροπαίου στο "σπίτι" της θα είναι αποτυχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Η Trafalgar Square ετοιμάζεται να βάλει τα καλά της, οι εργασίες για τη μετατροπή της σε Fan Zone συνεχίζονται με πολύ εντατικούς ρυθμούς και ένα ολόκληρο έθνος περιμένει το πρώτο σφύριγμα σε οκτώ μέρες στο Wembley Stadium για να ξαναπάρει θάρρος και να νιώσει πως είναι άτροτο -σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Παρομοίως, στο Piccadily Circus οι γιγαντοοθόνες έχουν αρκετό ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, θέλοντας κι αυτές να βάλουν στο κλίμα τους πολίτες του Λονδίνου.

Η Piccadily του Λονδίνου
Η Piccadily του Λονδίνου PHOTO CREDITS: SPORT24

Η αυτοπεποίθηση των φίλων των "λιονταριών" είναι τέτοια μάλιστα, που παραπέμπει σε βεβαιότητα για την κατάκτηση του τροπαίου, στον τελικό της 11ης Ιουλίου. Κάτι που δεν έχει συμβεί βέβαια στο παρελθόν, ούτε καν το 1996, όταν η Αγγλία διοργάνωσε εξ ολοκλήρου το Euro. Κι αν τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα άκρατο άγχος να "πνίγει" τους πάντες, η παρουσία στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας σαν να έκανε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες του να αντιληφθούν πως πλέον μόνο οι λεπτομέρειες (τους) μένουν για να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Όλως τυχαίως μάλιστα, το δικό τους ταξίδι στο Euro 2020 θα ξεκινήσει με αντίπαλο την Κροατία, ομάδα που προ τριετίας τούς είχε αποκλείσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Revenge time; Όχι ακριβώς, αλλά όπως και να το κάνουμε μία νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στην Κροατία θα είναι μία "δήλωση" πως φέτος η Αγγλία θα παίξει μπάλα... με άλλο αέρα στο Euro 2020.

Έχοντας για αρχηγό, ηγέτη και ήρωα (;) τον Χάρι Κέιν.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ