ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Ας αρχίσουν οι χοροί...

Οι Άγγλοι πανηγυρίζουν το γκολ του Στέρλινγκ
Οι Άγγλοι πανηγυρίζουν το γκολ του Στέρλινγκ PHOTO CREDITS: AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN, POOL

Η Αγγλία πέτυχε στο Wembley Stadium αυτό που δεν είχε καταφέρει ως τώρα: να κερδίσει στην πρεμιέρα του Euro. Κι όπως ήταν λογικό, το γεγονός αντιμετωπίστηκε σαν κάτι ιστορικό.

Αν υπάρχει κάτι που ονειρεύονται όλοι οι φίλοι της Αγγλίας, αυτό είναι η κατάκτηση του Euro 2020 στον τελικό του Wembley Stadium, την Κυριακή 11 Ιουλίου. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για κάτι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ ως τώρα τα "τρία λιοντάρια" αλλά κι επειδή σχεδόν πέντε δεκαετίες χωρίς τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση είναι πολύς καιρός, ειδικά για μια χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο.

Μέχρις εκείνο το βράδυ, ο δρόμος είναι (πολύ) μακρύς, οι Άγγλοι βρήκαν όμως έναν λόγο για να χαμογελούν και να αισιοδοξούν: κέρδισαν στην πρεμιέρα του Euro 2020. "Σιγά την είδηση" θα μπορούσε να πει κάποιος όταν μιλάμε για το μέγεθος της Αγγλίας, από την άλλη όμως πρόκειται για κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία των "τριών λιονταριών" σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οπότε, αυτό και μόνο αρκεί για να δώσει το έναυσμα για (μικρούς) πανηγυρισμούς και να βάλει νερό στον μύλο της φιλοδοξίας για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Pamestoixima.gr που προσφέρει πολλές στοιχηματικές επιλογές και συνδυαστικά στοιχήματα για τα τρία παιχνίδια του σημερινού ππρογράμματος του Euro.

Οι οιωνοί λειτούργησαν για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό για την Αγγλία, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που παραμένει στο πρώτο ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, παρά το γεγονός πως τα "βαριά χαρτιά" της δεν διάγουν ποδοσφαιρική νιότη. Γι αυτό κιόλας, η αποχώρηση των φιλάθλων από το Wembley Stadium συνοδεύτηκε από τραγούδια, συνθήματα και μπόλικα χαμόγελα.

Η μπάλα παραμένει χαμηλά από τη συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου και των αναλυτών, από την άλλη όμως δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις τη δίψα που υπάρχει σε ένα ολόκληρο έθνος για μια μεγάλη επιτυχία, για την κατάκτηση του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Μέχρι τότε βέβαια, όπως είπαμε, ο δρόμος είναι μακρύς και με αρκετά εμπόδια να ακολουθούν. Το πρώτο εκ των οποίων -δεν είναι ακριβώς υψηλό, αλλά- έχει μπόλικες ιδιαιτερότητες και αρκετό παρασκήνιο να το συνοδεύει. Η Σκωτία, την οποία αντιμετωπίζει η Αγγλία το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου, δεν είναι ομάδα - φόβητρο, αλλά πρόκειται για μια... εσωτερική μονομαχία στο Νησί. Οπότε ο εγωισμός χτυπάει κόκκινο, σε αμφότερες πλευρές.

Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας βέβαια, ας τους αφήσουμε (επιτρέψουμε) να απολαύσουν τη νίκη επί της Κροατίας. Πήραν μια μικρή αφορμή για να πανηγυρίσουν και να πιουν (λίγη) παραπάνω μπύρα.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ