FOOTBALL ANALYSIS

Το ρεκόρ της ΑΕΚ στα Γιάννενα

Η ΑΕΚ έκανε ρεκόρ στα Γιάννενα
Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς στη νίκη της ΑΕΚ στα Γιάννενα EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ, ενώ πέτυχε κι ένα σημαντικό ρεκόρ στους Ζωσιμάδες, στην πίεση ψηλά και στις ανακτήσεις κατοχής. Δείτε το γράφημα της Opta.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τους Ζωσιμάδες, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η Ένωση επέστρεψε στα "τρίποντα" ύστερα από δύο αγωνιστικές, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα απέναντι σε έναν αντίπαλο που τη βοήθησε, με το παιχνίδι του, να ξεδιπλώσει τις αρετές της στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΕ ΚΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ Η ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάσιμο Καρέρα παραδέχθηκε πως το 4-2-3-1 ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα του, σε σχέση με το 3-5-2, κάτι που ήταν εμφανές στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αφού η Ένωση είχε ταχύτητα, άσκησε πίεση ψηλά με τους Μαχαίρα, Τάνκοβιτς, Μάνταλο και Ανσαριφάρντ, ενώ είχε σε εξαιρετική βραδιά και τους Κρίστισιτς - Σάκχοφ.

Μάλιστα, η ΑΕΚ πέτυχε ένα σημαντικό ρεκόρ στους Ζωσιμάδες, καθώς είχε συνολικά 85 ανακτήσεις κατοχής, κάτι που δεν είχε κάνει σε κανένα άλλο παιχνίδι απ' το καλοκαίρι του 2019, όταν κι άρχισε η Opta να μετράει τα στατιστικά του ελληνικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, κέρδισε 10 φορές την μπάλα ψηλά στο γήπεδο, απόρροια του πρέσινγκ, ενώ είχε 73 κερδισμένες κατοχές που αποτελεί άλλο ένα ρεκόρ για τους "κιτρινόμαυρους".

Αν έπρεπε να σταθούμε σε πρόσωπα, τότε δίχως αμφιβολία, αυτοί είναι οι Σάκχοφ, Κρίστισιτς και Μάνταλος. Οι τρεις ποδοσφαιριστές είχαν συνολικά 28(!) ανακτήσεις κατοχής, με τον Σέρβο χαφ να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου με 13. Παράλληλα, είχαν συνολικά 11/12 επιτυχημένα τάκλιν, με τον Ουκρανό μέσο να είναι ο μοναδικός που δεν πέτυχε το απόλυτο.

Η απουσία του Αντρέ Σιμόες, αλλά κι οι μακροχρόνιοι τραυματισμοί των Γαλανόπουλου και Σιμάνσκι, έχουν κοστίσει σε βάθος χρόνου στην ΑΕΚ, αλλά στο αποψινό παιχνίδι η τριάδα της μεσαίας γραμμής είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη και στην αγωνιστική βελτίωση.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ