CHAMPIONS LEAGUE

Το "είσαι ήδη νεκρός" του Γκουαρδιόλα στον Ονανά πριν το Ρεάλ - Άγιαξ το 2019

Ο Αντρέ Ονανά με τη φανέλα του Άγιαξ
Ο Αντρέ Ονανά με τη φανέλα του Άγιαξ © 2020 MICHAEL REGAN / AP IMAGES

Ο Αντρέ Ονανά αποκάλυψε πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε προσπαθήσει να τον εμψυχώσει λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση του Άγιαξ με τη Ρεάλ στο πλαίσιο των "16" του Champions League το 2019.

Ήταν 5 Μαρτίου 2019, όταν ο Άγιαξ συνέτριψε τη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου με 4-1 και ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-2), παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1996-97.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail, ο Αντρέ Ονανά, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από εννέα μήνες που έμεινε εκτός λόγω της τιμωρία του για χρήση απαγορευμένων ουσιών, μίλησε για τη συμβουλή που του είχε δώσει ο Ισπανός τεχνικός πριν την αναμέτρηση με τους "μερένγκες".

"Είχα πάει να δω τη Μάντσεστερ Σίτι όταν έπαιζε κόντρα στη Σάλκε στη Γερμανία και μιλούσα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα για το δεύτερο ματς (με τη Ρεάλ) Γέλασε και μου είπε: "Αντρέ, είσαι στην καλύτερη θέση. Πας εκεί και δεν ξέρεις αν θα επιτεθείς ή θα αμυνθείς. Αλλά έχεις χάσει στο πρώτο παιχνίδι και τώρα έχεις τον πόλεμο του δεύτερου ματς και μπορείς μόνο να κερδίσεις. Είσαι ήδη νεκρός. Οπότε πήγαινε εκεί και δώσε τα όλα.

Και αυτό ήταν το μήνυμα που έλεγα στην ομάδα. Μπορούμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε αλλά ό,τι και να συμβεί θα κοιμόμαστε σαν πρωταθλητές. Και τα δύο πρώτα σουτ ήταν γκολ, ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα δεν το πίστευες αυτό".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΙΑΞ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ