ΠΕΛΕ

Το αντίο του Τσιτσιπά στον Πελέ: "Ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει για το ποδόσφαιρο, δεν θα ξεχαστεί ποτέ"

Ο Πελέ
Ο Πελέ © 2022 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε το δικό του αντίο στον Βασιλιά του ποδοσφαίρου, Πελέ, και με μία μακροσκελή ανάρτηση τον αποχαιρέτησε, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά σε όσα του είχε πει ο παππούς του για εκείνον.

Ο Θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, δεν βρίσκεται ανάμεσά μας τα τελευταία 24ωρα. Το ποδόσφαιρο πενθεί και ο αθλητικός κόσμος δεν έχει σταματήσει να αποχαιρετά τον θρύλο της Βραζιλίας,

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία μακροσκελή ανάρτηση είπε το δικό του αντίο στον Βασιλιά Πελέ, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στα όσα του είχε πει ο παππούς του για εκείνον, καθώς είχε υπάρξει αντίπαλός του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης.

"Παρόλο που γεννήθηκα το 1998 και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω τον Πελέ να παίζει, ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής του. Το ταλέντο και οι δεξιότητές του στο γήπεδο ήταν πραγματικά θρυλικές, και το συγκλονιστικό του παιχνίδι τον έκανε είδωλο σε όλο τον κόσμο. Πάντα με γοήτευε η ιστορία του και η επίδρασή του στο άθλημα του ποδοσφαίρου, και ένα από τα λίγα όνειρά μου ήταν πάντα να τον συναντήσω από κοντά και να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει για το ποδόσφαιρο.

Ο παππούς μου, ο οποίος είχε την τύχη να αγωνιστεί εναντίον του Πελέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης, πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Είπε ότι ο Πελέ εκπροσωπούσε πραγματικά το άθλημα και ότι ο συνδυασμός δεξιοτήτων, ταλέντου και αθλητισμού ήταν ασύγκριτος από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της εποχής του. Είπε ότι ήταν τιμή μου να μπορέσω να αγωνιστώ απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αθλητή, και ότι πάντα έπαιζε με κλάση και αξιοπρέπεια.

Για μένα, ο Πελέ αντιπροσωπεύει όλα όσα είναι σπουδαία στον αθλητισμό. Η αγάπη του για το παιχνίδι και η όμορφη ψυχή του δεν θα ξεχαστούν ποτέ, και θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές εκείνων που είχαν την τύχη να δουν το ταλέντο του από πρώτο χέρι. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει αθλητές και φιλάθλους για τις επόμενες γενιές, και ο αντίκτυπός του στο άθλημα του ποδοσφαίρου δεν θα ξεχαστεί ποτέ".

TAGS ΠΕΛΕ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ