ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τικίνιο όπως Ελ Αραμπί και ένας Ολυμπιακός έτοιμος να... καθαρίσει

Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα INTIME

Οι πρωταθλητές είχαν σχεδιάσει το πώς θα περάσουν από την Τρίπολη, το έκαναν εύκολα και σύμφωνα με τον Παντελή Διαμαντόπουλο έχουν την άνεση να φτιάξουν συνθήκες για τα ακόμη πιο δύσκολα που πλησιάζουν.

Με όσα είδε και έζησε τον τελευταίο καιρό, αν του 'λεγε κάποιος του Μαρτίνς, πως το ματς στην Τρίπολη θα το... καθάριζε με αυτόν τον τρόπο δεν θα το πίστευε. Πλάνο προπόνησης ήταν όσα έγιναν στον "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για τους Πειραιώτες ή πιο σωστά πλάνο ειδικών συνθηκών. Όταν τελείωσε το ημίχρονο και οι δυο είχαν από πέντε τελικές. Του Αστέρα οι τέσσερις είχαν πάει στόχο. Του Ολυμπιακού δυο. Και σκορ 0-2. Και με το δεύτερο τέρμα ουσιαστικά αυτογκόλ, αφού ο Παπαδόπουλος εκεί που πήγε να μπλοκάρει, ξαφνικά "έπνιξε" τη μπάλα και με το πόδι την έστειλε μέσα.

Και να σκεφτείτε, πως το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, είχε γίνει με ακόμη πιο οδυνηρό τρόπο για την καλοδουλεμένη -κατά τα άλλα- άμυνα του Ράσταβατς. Αλλά όχι μόνο η άμυνα του Αστέρα κι άλλες θα βρουν μπελά, όσο ο Τικίνιο θα μοιάζει στον Ελ Αραμπί. Για την ποιότητά του δεν το συζητάμε, αν αποκτήσει και ρέντα, τότε θα μιλάμε για ντουέτο- εκτελεστών. Είχε δουλέψει ο Ολυμπιακός για το πως θα κάνει το διπλό και το έκανε με τρόπο που έκοψε την όρεξη σε όσους είχαν διάθεση για ματς με... πλοκή και ποδοσφαιρική ίντριγκα.

Να φας ένα γκολ από ατομική ευθύνη, οκ χωνεύεται. Ο τερματοφύλακάς σου είχε μια άσχημη στιγμή. Όμως, να γίνεται διαγώνια μεγάλη μπάλα και ο Μασούρας να παίρνει κεφαλιά, να την "σπάει" στην καρδιά της άμυνάς σου και όλοι σου οι παίκτες να βγάζουν... φωτογραφία τον Τικίνιο, ε, καλά να πάθεις. Και ο Ολυμπιακός βέβαια είχε μια τέτοια παρόμοια φάση ύπνου στην άμυνα, απλά το γκολ του Σίτο δεν μέτρησε από το VAR. Αν όμως δείτε την φάση, θα εντοπίσετε πέντε- έξι "ερυθρόλευκους" να είναι ακίνητοι και να κοιτάζουν.

Ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος αν μη τι άλλο, να βγάλει απλά και όμορφα το δεύτερο μέρος, έτσι όπως είχε κυλήσει το πρώτο και ακόμη καλύτερα αν γινόταν. Για να 'μαι ειλικρινής, οι Πειραιώτες δεν ξετρελάθηκαν, αλλά είχαν καταφέρει με την συμπεριφορά τους να πείσουν τους αντιπάλους τους ότι θα χάσουν.

Ο Αστέρας επιδόθηκε σε γεμίσματα. Ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο, τους άφησε να γυρνάνε μπάλα και οι παίκτες του μπόρεσαν να κλέψουν ψηλά μπάλες με όμορφη προοπτική για καλή κόντρα. Όμως μόλις έφταναν έξω από την περιοχή του Παπαδόπουλου, δεν ολοκλήρωναν όπως ήθελαν. Ο Μαρτίνς ζήταγε ένταση, δοκίμασε σχήματα, έκανε αλλαγές, αλλά το νερό είχε μπει από πολύ νωρίς στ' αυλάκι και ήταν δύσκολο να αλλάξεις όχι την κατεύθυνση, αλλά και την πίεση στη... ροή.

Η πρώτη πίστα βγήκε εύκολα

Για να ξέρουμε και τι λέμε λοιπόν, οι πρωταθλητές μπήκαν σε ένα δύσκολο "πακέτο". Τρεις πίστες που λέμε και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Και η πρώτη βγήκε εύκολα. Ο Αστέρας ενώ φωνάζει πως έχει ποιότητα, μάλλον πρέπει να δει ορισμένα πράγματα. Μια από τα ίδια, αλλά με διαφορετικό τρόπο έπαθαν οι Αρκάδες και από τον ΠΑΟΚ. Ήταν καλύτεροι, έκαναν φάσεις, αλλά ένα πέναλτι του Βιεϊρίνια ήταν αρκετό. Πολύ καλύτεροι... ΠΑΟΚ, δεν είχαν κερδίσει στο παρελθόν. Όπως και πολύ καλύτεροι... Ολυμπιακοί, είχαν βασανιστεί στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Αυτή την φορά πέρασαν χωρίς να τραβήξουν μεγάλο ζόρι και κυρίως, πήραν τα γκέμια του ματς από νωρίς.

Αυτό βοήθησε και τον Μαρτίνς να δει ποιο εύκολα ορισμένα πραγματάκια ενόψει της συνέχεια. Είπαμε, άλλες δυο πίστες τώρα, πριν την διακοπή για εθνικές ομάδες. Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη (30/9, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) και μετά ντέρμπι "αιωνίων" στο Καραϊσκάκη με έναν Παναθηναϊκό που μετά τις δυο ήττες του, φρόντισε να διαλύσει τον Βόλο από το πρώτο ημίχρονο. Επίσης, κάτι άλλο που πρέπει να δουν και πολύ σοβαρά οι "κυανοκίτρινοι" είναι ότι μετά από τέσσερις αγωνιστικές δεν έχουν βάλει γκολ. Δεν το λες και φυσιολογικό. Και όσο κι αν θες να διαφημίσεις την άμυνά σου, για να κερδίσεις στο ποδόσφαιρο ή να σιγουρέψεις ότι δεν θα χάσεις, πρέπει να βρεις και δίχτυα. Νόμος...

Ο Ολυμπιακός; Βελτιωμένη ανασταλτική λειτουργεία, σωστές καλύψεις και όχι λάθη στο τρανζίσιον όταν έχαναν την μπάλα. Κι ας μην ξεκίνησε ο Εμβιλά κι ας υπάρχουν ακόμη παίκτες ερωτηματικά στην ενδεκάδα, όσον αφορά στο πόσο μπορούν να βελτιωθούν στην συνέχεια. Το κομμάτι της ανάπτυξης επαναλαμβάνω, δεν κρίνεται και όποιος πάει να υπεραναλύσει ή να... αριθμολογήσει, τζάμπα θα το κάνει. Ο Ολυμπιακός έβαλε γρήγορα δυο γκολ και κυρίως έπαιξε με το μυαλό του Αστέρα, του... στέρεψε τις ιδέες για απειλή και τον τελείωσε άνετα και απλά. Α και ο πιο ευχάριστος πονοκέφαλος του Μαρτίνς; Τικίνιο ή Ελ Αραμπί; Ή και οι δυο μαζί υπό συνθήκες; Εσείς τι λέτε;

Παρακολουθήστε την Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ