ΑΓΙΑΞ

Τεν Χαγκ για Όφερμαρς: "Είναι καταστροφικό για τις γυναίκες αυτό που έκανε"

Ο προπονητής του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ, σε αγώνα του Αίαντα απέναντι στην Τσέλσι για το Champions League | 5 Νοεμβρίου 2019
Ο προπονητής του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ, σε αγώνα του Αίαντα απέναντι στην Τσέλσι για το Champions League | 5 Νοεμβρίου 2019 @2019 IAN WALTON/AP IMAGES

Ο Έρικ Τεν Χαγκ μίλησε για πρώτη φορά μετά την παραίτηση Όφερμαρς από τη θέση του τεχνικού διευθυντή λόγω ανάρμοστων μηνυμάτων του προς γυναίκες υπαλλήλους, με τον προπονητή του Αίαντα να παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ των θυμάτων.

Τα τελευταία 24ωρα το αγωνιστικό κομμάτι έχει περάσει μοιραία σε δεύτερη μοίρα στον Άγιαξ λόγω της υπόθεσης του Μαρκ Όφερμαρς, με την παραίτησή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή μετά από την αποκάλυψη για ακατάλληλα μηνύματα που έστελνε σε γυναίκες υπαλλήλους του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου καθώς και ο εκτελεστικός διευθυντής Έντουιν φαν ντερ Σαρ ξεκαθάρισαν μέσω επίσημης ανακοίνωσης πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή για αυτούς από το να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη τους, ενώ το βράδυ της Τετάρτης ξεκάθαρη θέση πήρε και ο Έρικ Τεν Χαγκ.

"Είχαμε κάποιες καταστροφικές ημέρες εδώ, σε αυτόν τον σύλλογο. Έμεινα άναυδος. Αυτό είναι απλά καταστροφικό, ειδικά για τα θύματα και κυρίως για τις γυναίκες που υπέφεραν.

Συμπάσχω μαζί τους και δυσκολεύομαι να το χωνέψω. Σκέφτομαι τον Όφερμαρς αλλά οι πρώτες σκέψεις μου πάνε στις γυναίκες και τη θλίψη που χρειάστηκε να περάσουν", δήλωσε ο προπονητής της ομάδας του Άμστερνταμ, ερωτηθείς για τον επί μία δεκαετία τεχνικό διευθυντή της ομάδας, στο περιθώριο του αγώνα Κυπέλλου του Άγιαξ απέναντι στην Φίτεσε στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα".

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ