EUROPEAN SUPER LEAGUE

Τέμπας: "Θα αποτύχει το σχέδιο του Πέρεθ για European Super League, δεν έχει τις αγγλικές ομάδες μαζί του"

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παρκ Ντε Πρενς για την αναμέτρηση των μερένγκες απέναντι στην Παρί για το Champions League | 14 Φεβρουαρίου 2022
Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Παρκ Ντε Πρενς για την αναμέτρηση των μερένγκες απέναντι στην Παρί για το Champions League | 14 Φεβρουαρίου 2022 @2022 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Πεπεισμένος πως το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Φλορεντίνο Πέρεθ για γιγάντωση της European Super League θα πέσει εκ νέου στο κενό λόγω της μη στήριξής του από τις ομάδες της Premier League, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της La Liga.

Η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία της European Super League και την κυριαρχία της έναντι του Champions League έπεσε στο κενό, με τους Φλορεντίνο Πέρεθ, Τζουάν Λαπόρτα και Αντρέα Ανιέλι να ενώνουν τις δυνάμεις τους αλλά στο φινάλε να "τρώνε τα μούτρα τους" και να τρέπονται σε άτακτη υποχώρηση.

Φαίνεται όμως ότι η ιδέα για τη δημιουργία μίας νέας ποδοσφαιρικής Λίγκας όπου θα παίρνουν μέρος οι "μεγάλοι" της Ευρώπης δεν έχει φύγει από το μυαλό των ισχυρών ανθρώπων της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να κατονομάζεται ως ο ιθύνων νους.

Σύμφωνα πάντως με τον Χαβιέρ Τέμπας, το συγκεκριμένο σχέδιο, όσο φιλόδοξο και αν είναι, δεν πρόκειται να μακροημερεύσει, από τη στιγμή που εκτός από τους δύο μεγάλους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς, UEFA και FIFA, θα έχουν απέναντί τους και τους συλλόγους της Premier League.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας
Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας © 2018 PAUL WHITE/AP IMAGES

"Δεν είναι ένα πρότζεκτ της Ρεάλ αλλά περισσότερο του Πέρεθ. Γι' αυτό επιμένει. Ο Φλορεντίνο δεν χάνει ποτέ, πάντα έχει κάτι στο μυαλό του. Η European Super League εξακολουθεί να υπάρχει, είναι ένα σχέδιο που ξεκίνησε πριν χρόνια.

Έδωσαν βάρος στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά οι Κυβερνήσεις έχουν ήδη τοποθετηθεί εναντίον του πλάνου", δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της La Liga, για να προσθέσει με νόημα:

"Μελετούν ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα αποτύχει και αυτό μιας και δεν θα έχει τις αγγλικές ομάδες. Οπότε, απέναντι τους, εκτός από την UEFA και την FIFA, θα έχουν και την Premier League".

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ