ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τέμπας: "Η Μπαρτσελόνα κατηγόρησε τη La Liga για τον Μέσι, όταν έφυγε και είδε πως στεναχωρήθηκε"

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.
Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας. © 2018 PAUL WHITE/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέρθηκε στον λόγο που η Μπαρτσελόνα κατηγόρησε τη διοργανώτρια αρχή για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι, αλλά και το σχέδιο της UEFA για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Η La Liga και η Μπαρτσελόνα εξακολουθούν να ανταλλάσσουν κατηγορίες μεταξύ τους σχετικά με την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από το Καμπ Νου, με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Χαβιέρ Τέμπας, να κάνει αναφορά στη συνέντευξή του στη γερμανική Bild στον λόγο που οι Καταλανοί επέρριψαν τις ευθύνες σ' αυτή.

"Ο Μέσι δεν έφυγε από την Μπαρτσελόνα για οικονομικούς λόγους. Η Μπαρτσελόνα είχε πολλές ευκαιρίες να επιλύσει την κατάσταση. Αυτό είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα. Τον Ιούλιο είπε ότι πήγαινε καλά. Όλοι είδαν πόσο στεναχωρήθηκε ο Μέσι όταν έφυγε από τον σύλλογο, επειδή ήθελε να μείνει. Τότε, η Μπαρτσελόνα κατηγόρησε τη La Liga, αλλά θα μπορούσε να το είχε κάνει δύο μήνες νωρίτερα, όχι όταν είχε φύγει και όχι πέντε μέρες πριν ξεκινήσει η σεζόν.

Η αποχώρηση του Μέσι δεν θα μας βλάψει στο διεθνές τηλεοπτικό μάρκετινγκ, γιατί έχουμε πουλήσει ήδη τα δικαιώματα εδώ και τέσσερα χρόνια. Με ή χωρίς τον Μέσι κανένας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν μας τηλεφώνησε και δεν ζήτησε έκπτωση, γιατί ο Μέσι δεν παίζει πλέον μαζί μας. Φυσικά, θα προτιμούσα ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζουν στο πρωτάθλημά μας, αλλά τα τηλεοπτικά κανάλια δεν κοιτούν μεμονωμένα τους παίκτες. Ο καλός ανταγωνισμός είναι πιο σημαντικός για αυτούς".

Ενώ όσον αφορά τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια που σχεδιάζει η FIFA σημείωσε πως θα καταστρέψει το ποδόσφαιρο, εάν τελικά αυτό το πρότζεκτ πραγματοποιηθεί:

"Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα κατέστρεφε ολόκληρο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου, ειδικά στην Ευρώπη. Μας πήρε πολλά χρόνια για να συντονίσουμε το καλεντάρι όλων των ευρωπαϊκών ενώσεων. Τώρα ξαφνικά η FIFA έρχεται με αυτό το νέο σχέδιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα ξανά. Στη συνέχεια, υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κάθε δύο χρόνια. Το να τα στριμώξεις όλα είναι απλά τρελό".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ