ΑΓΓΛΙΑ

Τέλος η ποδοσφαιρική καριέρα του Ρούνεϊ, προπονητής ως το 2023 στην Ντέρμπι

Ο Γουέιν Ρούνεϊ με τη φανέλα της Ντέρμπι σε αναμέτρηση του FA Cup απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Γουέιν Ρούνεϊ με τη φανέλα της Ντέρμπι σε αναμέτρηση του FA Cup απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ⓒ 2020 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποδέχτηκε την πρόταση της Ντέρμπι για να αναλάβει καθήκοντα προπονητή για τα επόμενα 2,5 χρόνια και ταυτόχρονα έβαλε οριστικά τέλος σε μία τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα που είχε ως αφετηρία το 2002.

Το ματς κόντρα στην Γουίκομπ στις 26 Νοεμβρίου 2020 ήταν το τελευταίο για τον Γουέιν Ρούνεϊ ως παίκτης, με έναν παίκτη-σύμβολο του αγγλικού ποδοσφαίρου στις δύο πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα να ρίχνει επίσημα τίτλους τέλους την Παρασκευή (15/1) σε μία τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα.

Η Ντέρμπι Κάουντι, την οποία υπηρετούσε εδώ και δύο μήνες ως υπηρεσιακός τεχνικός, τού έκανε πρόταση για να αναλάβει μόνιμα το πηδάλιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023, με τον 35χρονο να την αποδέχεται και να είναι έτοιμος πλέον για την έναρξη της προπονητικής ζωής του.

"Παρά τις άλλες προτάσεις, το ένστικτό μου, μού έλεγε πως η Ντέρμπι ήταν το κατάλληλο μέρος για μένα", τόνισε ο Ρούνεϊ που θα κάνει ντεμπούτο -ως μόνιμος πλέον προπονητής των κριαριών- το ερχόμενο Σάββατο, στο ματς της Championship απέναντι στην Ρόδεραμ.

Φυσικά, ο Ρούνεϊ αφήνει πίσω του με καμάρι μία εντυπωσιακή διαδρομή που τον βρήκε μεταξύ άλλων να μετράει πάνω από 700 συμμετοχές σε επίσημα ματς και να είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και της εθνικής Αγγλίας.

Όσον αφορά στο παλμαρέ του σε συλλογικό επίπεδο, με τη φανέλα των κόκκινων διαβόλων έχει να επιδείξει 5 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 FA Cup, 3 Λιγκ Καπ, 1 Champions League, 1 Europa League και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πέρα από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντέρμπι, έχει φυσικά φορέσει τη φανέλα της Έβερτον (γέννημα θρέμμα του Λίβερπουλ γαρ) ενώ κάποια στιγμή έπαιξε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό της DC United.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ