FOOTBALL ANALYSIS

Τελικός Κυπέλλου Λουξ 2022, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Η υπεροχή του Δικεφάλου και το πράσινο αμυντικό όπλο

Τελικός Κυπέλλου Λουξ 2022, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Η υπεροχή του Δικεφάλου και το πράσινο αμυντικό όπλο
24MEDIA CREATIVE TEAM

Οι αριθμοί δείχνουν ΠΑΟΚ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, καθρέπτης όμως είναι ο αγωνιστικός χώρος. Ο Πέτρος Παπαμάκαριος χρησιμοποιεί τα στοιχεία της Opta για να αναλύσει τους δύο μονομάχους.

Παναθηναϊκός VS ΠΑΟΚ πράξη πέμπτη καθώς μετά τις τέσσερις φορές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες φέτος στη Super League έρχεται απόψε η ώρα του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) με τον νικητή να παίρνει το τρόπαιο.

Οι Ραζβάν Λουτσέσκου και Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν απόλυτοι και ξεκάθαροι στις συνεντεύξεις Τύπου της Παρασκευής. Ούτε ο Ρουμάνος, ούτε ο Σέρβος προπονητής περιμένουν κάποια έκπληξη ο ένας από τον άλλο και από τη στιγμή που και οι δύο έχουν όλες τις βασικές επιλογές τους διαθέσιμες αναμένεται να δούμε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου δύο ενδεκάδες που η μία ξέρει πολύ καλά την άλλη. Με τον ΠΑΟΚ μάλιστα να μετράει τρεις νίκες έναντι μόνο μιας του Παναθηναϊκού στα τέσσερα φετινά ματς της Super League.

Πάμε να δούμε πως πάνε οι δύο ομάδες στον μεγάλο τελικό. Δείτε στο infographic τις επιδόσεις των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία της Opta/Stats Perform. Με το κόκκινο πλαίσιο είναι η ομάδα με την καλύτερη επίδοση σε κάθε κατηγορία.

Οι επιδόσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στη φετινή Super League Interwetten
Οι επιδόσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στη φετινή Super League Interwetten

Ο ΠΑΟΚ έχει επιθετικό προβάδισμα καθώς ο Δικέφαλος έκλεισε τη φετινή σεζόν απειλώντας περισσότερο καθώς είχε 1.03 xGoals έναντι του πράσινου 0,87 και έχει μεγαλύτερο μέσο όρο τελικών (11.9 - 10.1).

Ο Παναθηναϊκός αντισταθμίζει αυτό το μικρό μειονέκτημα στην επίθεση με την αμυντική επίδοση. Το τριφύλλι δέχεται λιγότερη απειλή από τον ΠΑΟΚ (0.64 - 0.80) και επιτρέπει μικρότερο αριθμό τελικών (9.1 - 9.6) στον εκάστοτε αντίπαλο του.

Στις μεγάλες ευκαιρίες έχουμε απόλυτη ισορροπία με τις δύο ομάδες να έχουν από 1.1. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει οριακά την κατηγορία των κλεψιμάτων ψηλά στο γήπεδο (6.2-6.1), ενώ ο ΠΑΟΚ υπερέχει στις επιθέσεις με build up. Ο Δικέφαλος έχει το προβάδισμα τόσο στις ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή όσο και στις εναέριες μονομαχίες.

Οι αριθμοί δείχνουν ΠΑΟΚ, καθρέπτης όμως είναι ο αγωνιστικός χώρος και σε αυτόν του ΟΑΚΑ θα κριθεί ο αποψινός τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ