ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τελικός Κυπέλλου: Επιμένουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για τα 22.000 εισιτήρια

Τελικός Κυπέλλου: Επιμένουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για τα 22.000 εισιτήρια
EUROKINISSI

Ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε ο Παναθηναϊκός θέλουν να συμβιβαστούν με τις 17.000 εισιτήρια έκαστος που η Αστυνομία προτείνει να λάβουν ως φιναλίστ για τον τελικό Κυπέλλου στις 21 Μαΐου. Σύμμαχος τους η ΕΠΟ, τη Δευτέρα η σύσκεψη που θα καθορίσει τον τελικό αριθμό.

Με μια παρτίδα σκάκι μοιάζει η διαπραγμάτευση για τον συνολικό αριθμό εισιτηρίων που θα έχει στη διάθεσή του κάθε φιναλίστ του Κυπέλλου, στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Την ώρα που η αντιπρόταση της Αστυνομίας, όπως αυτή έγινε γνωστή στη συνάντηση της Πέμπτης (5/5) με τους ιθύνοντες της ΕΠΟ, είναι ο αγώνας να διεξαχθεί με μάξιμουμ 40.000 θεατές, εκ των οποίων τα 34.000 θα μοιραστούν στις δύο ομάδες και τα υπόλοιπα θα διατεθούν από την Ομοσπονδία, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός επιμένουν ότι είναι εφικτό να λάβουν τα επιπλέον 5.000 εισιτήρια που έχουν ζητήσει εξ αρχής (από 22.000 ο καθένας).

Είναι ένα αίτημα που θα στηρίξουν μέχρι την τελευταία στιγμή και δη τη νέα, και καθοριστική, σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στη διάρκεια της οποίας θα συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες και μαζί το επιχειρησιακό σχέδιο.

Οι διοικήσεις των δύο φιναλίστ φέρουν ως παράδειγμα τελικούς που έγιναν στην προ covid εποχή και θα εξαντλήσουν τα περιθώρια να πείσουν ότι είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα χωρίς παρατράγουδα. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι ότι το επίπεδο αντιπαλότητας μεταξύ των δύο ομάδων δεν περιλαμβάνει εντάσεις.

Σε αυτό θεωρούν ότι έχουν σύμμαχο την ΕΠΟ, μια και τα στελέχη της επιθυμούν το γήπεδο να συγκεντρώσει όσο περισσότερο κόσμο είναι εφικτό.

Δεδομένα, η ΕΛΑΣ -ως η επιφυλακτική της υπόθεσης- ξέρει ότι όσο λιγότεροι φίλαθλοι τόσο πιο εύκολο είναι να ελεγχθούν και να αποτραπούν εστίες ταραχών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης. Αν εν τέλει ρίξει νερό στο κρασί της, μια και η εισήγησή της είναι αυτή που μετρά στο τέλος, θα αποτελέσει μάλλον έκπληξη.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ