CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League 2022, Βενγκέρ: "Η Ρεάλ είναι μία ομάδα αστέρων που μοιάζει με παρέα φίλων"

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Champions League
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Champions League © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Αρσέν Βενγκέρ σχολίασε τον τελικό του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ, υποστηρίζοντας πως ένα από τα "μυστικά" επιτυχίας των Μαδριλένων είναι το ότι έχουν καταφέρει να δεθούν και να μοιάζουν με μία παρέα φίλων.

Η Λίβερπουλ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, όμως το γκολ του Βινίσιους και οι εννέα επεμβάσεις του Τιμπό Κουρτουά ήταν αρκετά για να στέψουν πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Ρεάλ, για 14η φορά στην ιστορία της.

Ο άλλοτε τεχνικός της Άρσεναλ και νυν υπεύθυνος διεθνούς ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, ανέλυσε τον τελικό και εξήγησε πως ένας από τους λόγους που οι "μερένγκες" είναι ανίκητοι αφορά το γεγονός πως έχουν καταφέρει να δεθούν και να μοιάζουν με μία παρέα φίλων.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι θεωρεί πιθανό η αποτυχία κατάκτησης της Premier League να επηρέασε τη ψυχολογία των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ.

"Αφού παρακολούθησα αυτό το παιχνίδι, αναρωτιέμαι αν η απογοήτευση από τον χαμένο τίτλο στην Premier League έριξε την αυτοπεποίθηση της Λίβερπουλ. Ένιωσα ότι ο Σαλάχ, ο Μανέ, παίκτες που κάνουν τη διαφορά, δεν είχαν την ίδια φρεσκάδα, την ίδια αυτοπεποίθηση ότι μπορούσαν να το κάνουν.

Ο Αντσελότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση. Υπάρχει μια καλή σχέση ανάμεσα σε εκείνον και τους παίκτες του. Φαίνονται χαλαροί όταν τον αντιμετωπίζουν, ξέρει πώς να χειρίζεται αυτούς τους μεγάλους παίκτες. Αλλά πιστεύω επίσης ότι οι παίκτες έχουν σημαντική εμπειρία μαζί. Ο Κρόος ήταν εξαιρετικός, ο Μόντριτς ήταν εξαιρετικός, ο Βαλβέρδε ήταν εξαιρετικός, Καζεμίρο ήταν εξαιρετικός.

Έχουν βιώσει τη νίκη μαζί. Ξέρουν ότι όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα στο παιχνίδι μπορούν να το ξεπεράσουν. Υπάρχει κάτι ξεχωριστό και ο Αντσελότι αξίζει τα εύσημα. Αλλά όταν υπάρχει ένα παρελθόν μαζί, δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός. Είναι μια ομάδα αστέρων που φαίνεται σαν μια ομάδα φίλων, δεν συμβαίνει πάντα έτσι".

Η Game Night από το House Twenty Four για τον θρίαμβο της Ρεάλ στο Παρίσι

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ