CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League 2022, Κλοπ: "Η Ρεάλ είναι το φαβορί"

Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει την πρόκριση της Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League
Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει την πρόκριση της Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League 2022 AP PHOTO/JOSE BRETON

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχρισε τη Ρεάλ φαβορί για τον τελικό του Champions League, εξαιτίας των ανατροπών που έκανε στη διάρκεια της σεζόν, στην πορεία της προς το Παρίσι.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε για πολλά πράγματα στη συνέντευξη Τύπου του τελικού Champions League και απάντησε σε όλα με αρκετή προσοχή. Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ δεν ήθελε ο αγώνας κόντρα στη Ρεάλ να πάρει μορφή ρεβάνς για ό,τι συνέβη στον αντίστοιχο τελικό του 2018 και μάλιστα έχρισε φαβορί τους Ισπανούς, λόγω των ανατροπών που έκαναν στην πορεία προς το Παρίσι.

"Δεν είναι εύκολη ερώτηση. Δεν έχω εύκολη απάντηση. Δεν γνωρίζω. Αν δείτε πώς η Ρεάλ πανηγυρίζει τις ανατροπές της, νομίζω ότι είναι εκείνη. Αλλά θέλω να είμαστε στο ίδιο επίπεδο, θέλω να είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω πώς θα νιώθω αν νικήσουμε. Αυτήν τη στιγμή ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη μάχη. Η Ρεάλ είναι η πολυνίκης του Champions League, ο προπονητής της μπορεί να νικήσει για τέταρτη φορά, δεν μπορούμε να βρούμε αυτήν την εμπειρία σε ένα βράδυ. Είμαστε κι εμείς έμπειροι, με τον τρίτο τελικό σε πέντε χρόνια. Είναι ξεχωριστό".

Η έκβαση του τελικού δεν θα χρωματίσει τη χρονιά όμως, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο 54χρονος προπονητής: "Θα σήμαινε πολλά να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Κρινόμαστε από το τελικό αποτέλεσμα. Αν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, γνωρίζεις ότι αυτό που έκαναν τα παιδιά μου είναι εξαιρετικό. Αλλά όλα κρίνονται από το χρώμα του μεταλλίου. Η ιστορία θα δείξει τι θα λέει ο κόσμος".

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ο παίκτης που είχε... ζητήσει αυτόν τον αντίπαλο στον τελικό, ύστερα από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι του 2018, κάτι που ίσως δρομολόγησε την έκβασή του. "Κανείς δεν ανησυχεί για τον Μο ότι παίρνει ό,τι συνέβη το 2018 πολύ στα σοβαρά. Τραυματίστηκε και τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Όλοι βρίσκουν κίνητρο από κάτι, είναι φυσιολογικό. Η εκδίκηση δεν είναι κίνητρο. Θέλουμε απλά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ήταν πριν από καιρό. Τα πήγαμε καλά εκείνη τη βραδιά και οι συνθήκες μας έπληξαν. Δεν κατάφεραμε να αντιδράσουμε. Σημαντικοί παίκτες τραυματίστηκαν, ο Μο τραυματίστηκε, ο τερματοφύλακάς μας είχε διάσειση. Έγιναν πράγματα. Πρέπει να μάθεις να νικάς".

Μία άλλη ερώτηση που είχε μεγάλο ενδιαφέρον ύστερα από τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σαντιό Μανε να συνεχίζει την καριέρα του στην Μπάγερν: "Ο Σαντιό είναι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του. Είναι χαρά να τον βλέπεις αυτήν τη στιγμή. Το ποδόσφαιρο απαίτησε πολλά από αυτόν φέτος. Δεν με νοιάζουν οι φήμες για την Μπάγερν. Γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι, καμία ανησυχία. Είναι λάθος στιγμή να μιλήσουμε γι' αυτό. Όπου και να παίζει του χρόνου, θα είναι μεγάλος παίκτης. Θα μπορούσε να έχει ελπίδες για τη Χρυσή Μπάλα, αν σκεφτούμε τις διοργανώσεις που έχει κατακτήσει. Είτε είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι είτε κερδίζεις το Champions League για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου".

Σε αγωνιστικό επίπεδο, για τα δύο ερωτήματα που έχουν προκύψει, την ετοιμότητα του Τιάγκο και του Φαμπίνιο, ο Γερμανός προπονητής ήταν καθησυχαστικός: "Η διάθεση είναι καλή, σε εξαιρετική κατάσταση. Τα πράγματα φαίνονται καλά τόσο για τον Τιάγκο όσο και για τον Φαμπ. Ο Τιάγκο προπονήθηκε χθες με την ομάδα και σήμερα ο Φαμπίνιο προπονήθηκε κανονικά".

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία: "Είμαι χαρούμενος που το παιχνίδι είναι εδώ για χιλιάδες λόγους. Ο πόλεμος συνεχίζεται και πρέεπι να τον σκεφτόμαστε. Το παιχνίδι θα γίνει και όχι στην Αγία Πετρούπολη, αυτό είναι το σωστό μήνυμα. Δίνουμε αυτόν τον αγώνα για τον κόσμο της Ουκρανίας".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ