EUROPA LEAGUE

Τελικός 1 απο 4

Τελικός 1 απο 4
φερερ

Τον πρώτο τελικό από τους τέσσερις επερχόμενους θα δώσει η ΑΕΚ σύμφωνα με τον Φερέρ. Εκτός Ρίμπο-Ζήκος

Ο τεχνικός της Ένωσης σε δηλώσεις του μετά την πρωινή προπόνηση παραδέχθηκε πως ο συνθετικός χλοοτάπητας θα είναι ένα πρόβλημα για τους παίκτες του, αλλά πιστεύει πως έχουν την εμπειρία να ανταπεξέλθουν.
" Είναι αδύνατον να έχουν προσαρμοστεί σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο, είναι πάντα περίεργο για τον ποδοσφαιριστή αλλά κατά κάποιο τρόπο έχουν εμπειρία και γνωρίζουν πως κυκλοφορεί η μπάλα σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο".

Σχετικά με την προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα και την αναγκαιότητα της νίκης είπε:

" Κάθε ημέρα, κάναμε στους ποδοσφαιριστές κάποια σχόλια, σήμερα αφιερώσαμε ένα κομμάτι από τον χρόνο μας για την ανάπτυξη του παιχνιδιού της αντιπάλου και χρόνο για το απαραίτητο κίνητρο που χρειάζεται για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Πάντως υπάρχουν ακόμη δύο ημέρες για να ψάξουμε τη μέγιστη ένταση, νοητική και αγωνιστική αλλά και να καταλήξουμε στους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν".

Ερωτηθείς εάν με νίκη η ΑΕΚ κάνει σημαντικό βήμα για την πρόκριση είπε:

" Η νίκη είναι αλήθεια ότι θα μας δώσει μεγάλη χαρά και μεγάλες δυνατότητες, ωστόσο εμείς γνωρίζουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός, δηλαδή τέσσερις τελικοί. Εμείς δεν πρέπει να παίξουμε με τη λογική του φιλοξενούμενου σε αυτό το παιχνίδι αλλά πρέπει να το δούμε σαν τελικό και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη.

Ήδη από χθες το ανέφερα στα αποδυτήρια και σήμερα επανέλαβα το ίδιο θέμα ότι εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι είναι τέτοιο το εύρος του ρόστερ μας και όποιος και αν παίξει σε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να δείξουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Εάν δεν γίνει έτσι τότε σημαίνει ότι εμείς κάνουμε λάθος γιατί οι ποδοσφαιριστές πάντα σκέφτονται ότι πρέπει να παίζουν κι εγώ το ίδιο σκέπτομαι αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύουμε και στον αγωνιστικό χώρο



".

Σχετικά με τη συμμετοχή του Ριβάλντο ξεκαθάρισε:

" Ο Ριβάλντο έχει μια πολύ καλή εξέλιξη, ήδη προπονείται σε υψηλούς ρυθμούς αλλά παρόλα αυτά προτιμώ να παραμείνει εδώ, για να αποκτήσει την αγωνιστική του ετοιμότητα, να αποκατασταθεί πλήρως ώστε να μπορεί να παίξει στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη".

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Άκη Ζήκου είπε:

" Τελευταία νέα δεν έχω ακόμη, υπήρχαν κάποια προβλήματα στην υγεία του τα οποία θα αξιολογούσαν ξανά οι γιατροί, αύριο θα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα για την εξέλιξη του Άκη Ζήκου".

Ερωτηθείς για τον νεαρό ποδοσφαιριστή που δοκιμάζεται είπε:

" Πρόκειται για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που μέσω των ατζέντηδών του έχουμε την ευκαιρία να δούμε αλλά την τελική μου σκέψη για αυτόν θα την κάνω πρώτα στον σύλλογο και τον Πρόεδρο και μετά σε σας".

Χωρίς Ρίμπο-Ζήκο


Στο αγωνιστικό κομμάτι Ριβάλντο και Ζήκος θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση στην Σουηδία όπως δήλωσε και ο Φερέρ. Ο Βραζιλιάνος ανέβασε ρυθμούς στην πρωινή προπόνηση αλλά ο επερχόμενος αγώνας με την Ξάνθη και ο συνθετικός χλοοτάπητας "απαγόρευσαν" την οποιαδήποτε σκέψη για χρησιμοποίηση του έμπειρου μέσου.

Συνέχισε πρόγραμμα στο γυμναστήριο και έκανε ελαφρύ τρέξιμο στο γήπεδο. Ο Νίκος Γεωργέας συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς επανένταξης. Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης στο γυμναστήριο.
Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ζήκος ο οποίος ταλαιπωρείται από ίλιγγο με τα αποτελέσματα να μην έχουν βγει ακόμα.

Οι δεκαεννέα ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Φερέρ για τον αγώνα του Κυπέλλου UEFA με την Ελφσμποργ (Πέμπτη 25/10, “Μπόρας Αρένα” – 21.00, ΑNT-1) είναι: Μάχο, Μορέττο, Αρουαμπαρένα, Ζεράλδο, Αζκάρατε, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ράμος, Μπούρμπος, Καφές, Τόζερ, Ενσαλίβα, Ζούλιο Σέζαρ, Κονέ, Μανού, Μαντούκα, Παππάς, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν το πρωί στους Θρακομακεδόνες. Ο προπονητής της ομάδας επέλεξε να ξεκουράσει τους παίκτες που έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής, επιλέγοντας για εκείνους ένα πρόγραμμα σε χαλαρούς ρυθμούς με ασκήσεις με μπάλα. Οι υπόλοιποι παίκτες έπαιξαν διπλό.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν μετέχουν της αποστολής στη Σουηδία θα προπονηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη στις 10.00, στους Θρακομακεδόνες.

Τέλος όσον αφορά το νεαρό που δοκιμάζεται, προορίζεται για την Β' ομάδα αν και θα προπονείται με την πρώτη. Όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που ικανοποιήσει, με τα σχέδια για περισσότερη εκμετάλευσή του να μετατίθονται για τον Γενάρη ή το καλοκαίρι.

Το blog του Ζεράλδο Άλβες

" Ζεράλδο: "Είμαστε έτοιμοι"

Γεια σας,

Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς κάπου μπλέξατε στην κίνηση σήμερα λόγω της βροχής! Εγώ δεν θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση σε αυτό το χάος που επικρατούσε στους δρόμους. Γνωρίζοντας τι συμβαίνει όταν βρέχει ξύπνησα νωρίτερα, για να προλάβω να φτάσω στην προπόνηση και έστω και με την ψυχή στο στόμα τα κατάφερα.

Το παιχνίδι με την Έλφσμποργκ πλησιάζει και σήμερα ο προπονητής μας μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού και τις δυνατότητες του αντιπάλου μας. Οι Σουηδοί στηρίζονται κυρίως στη δύναμή τους, βάζουν πολύ αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι τους και ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά είμαστε έτοιμοι. Είμαστε όλοι πολύ συγκεντρωμένοι, έχουμε παίκτες με καρδιά και στα δύσκολα ξέρουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Μετά την ομιλία βγήκαμε στο γήπεδο για… μπάνιο και προπόνηση ταυτόχρονα, αφού το γήπεδο είχε πολλά νερά και λάσπη από τη βροχή. Σίγουρα οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, αλλά δεν σταματάμε ποτέ. Αυτή είναι η ΑΕΚ.

Χθες συνάντησα τυχαία ένα φίλο μου που είχε έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον αγώνα με τη Σεβίλλη. Θυμάμαι ότι τότε ήμουν πολύ στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα, αλλά μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η στήριξη που είχαμε από τον κόσμο μας. Το ίδιο και στο φίλο μου, ο οποίος δεν είχε δει ποτέ του κάτι τέτοιο και μου είχε πει χαρακτηριστικά: «Είσαι πολύ τυχερός που αγωνίζεσαι σε μια τέτοια ομάδα». Ναι, είμαι τυχερός γιατί η ΑΕΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος.

Αυτά για σήμερα,

Τα λέμε πάλι αύριο. Θα είναι μια δύσκολη μέρα. Παραμονή αγώνα με ταξίδι και άγχος για το πρώτο ματς στους ομίλους του UEFA.

Ζεράλντο"












































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ