ΕΛΛΑΔΑ

Τάκης Φύσσας: "Ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε ποτέ επειδή ήξερε ότι ήμουν ταγμένος αλλού, μακριά και αγαπημένοι"

Τάκης Φύσσας: "Ο Ολυμπιακός δεν με ήθελε ποτέ επειδή ήξερε ότι ήμουν ταγμένος αλλού, μακριά και αγαπημένοι"
PRINTSCREEN

Ο Τάκης Φύσσας δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν τον προσέγγισε ποτέ, αφού οι "ερυθρόλευκοι" ήξεραν ότι ήταν ταγμένος στον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στο Euro 2004, την σύζυγό του και τους Καραγκούνη και Μπασινά

Ο Τάκης Φύσσας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εκπομπή "Happy Day" του Alpha, όπου αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα.

Ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών μίλησε για την καριέρα του, τον Γιάννη Κυράστα, την κατάκτηση του Euro 2004, τον Ολυμπιακό που δεν του έκανε ποτέ πρόταση γιατί ήξερε ότι ήταν ταγμένος αλλού και την σύζυγό του .

Αναλυτικά ο Τάκης Φύσσας δήλωσε:

Για τον ρόλο του στην Εθνική Ελλάδας: "Για εμένα ήταν τύχη, ικανότητα και χαρά να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα και το ξέρω"

Για τον πρώτο του μισθό: "Ο πρώτος μισθός ήταν 50.000 δραχμές στον Πανιώνιο και μετά έγινε 200.000 δραχμές και πήγα και πήρε κάτι ρούχα στην Γλυφάδα"

Για το αν ήταν καλός διαπραγματευτής: "Δεν ήμουν καλός διαπραγματευτής. Με βοήθησε σε αυτό η γυναίκα μου. Ήταν πιο καλή στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, περισσότερο στις μεταγραφές μου, από τον Παναθηναϊκό κι έπειτα, όταν πρώτα πήγα στην Μπενφίκα και μετά στην Σκωτία. Η γυναίκα μου ήταν αυτή που μου έλεγε ότι αξίζω περισσότερα λεφτά, τα διεκδικούσα και τα έπαιρνα"

Για το αν του είχε φωνάξει ποτέ προπονητής:"Ο συγχωρεμένος Γιάννης Κυράστας ήταν αυτός που με έβαλε στο ποδόσφαιρο. Με πίστεψε πάρα πολύ και του οφείλω τα πάντα. Όταν ήμουν στον Πανιώνιο είχε πει ενώπιον της ομάδας ότι σε ένα παιχνίδι που δεν είχα αγωνιστεί έκανε παράπονο ο πατέρας μου στον πρόεδρο. Τον είχαν πληροφορήσει λάθος.

Τότε μίλησα μπροστά σε όλη την ομάδα και είπα ότι "ο πατέρας μου είναι στην Ταϊλάνδη, πάρτον στο καράβι. Πώς θα κάνει παράπονα; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και αν δεν το πάρεις πίσω, εγώ φεύγω την άλλη μέρα από την ομάδα". Την άλλη μέρα μου ζήτησε συγγνώμη ενώπιον όλων των παικτών".

Για το αν είχε γούρια: "Έμπαινα πάντα με το αριστερό πόδι. Εγώ με το αριστερό επειδή είμαι αριστεροπόδαρος".

Για την τελευταία μέρα του στον Παναθηναϊκό: "Είχα δει τον εαυτό μου στην τηλεόραση, σε ένα παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Θυμάμαι ότι δεν μου άρεσε ο εαυτός μου όπως με είδα. Δεν ήμουν καλός. Πήρα τα παπούτσια μου, γύρισα και είδα το γήπεδο και είπα τέλος".

Για την μετάβαση από την θέση του ποδοσφαιριστή σε αυτή του παράγοντα: "Είναι σοκαριστικό ότι δεν θα ξαναμπείς στο γήπεδο. Η καθημερινότητα είναι αυτή που σε κάνει να πιστεύεις ότι ζεις ένα πένθος".

Για το αν έχει δει στον ύπνο του να παίζει ποδόσφαιρο: "Εχω βάλει κάτι γκολάρες στο όνειρό μου. Εντάξει και στην πραγματικότητα έχω βάλει κάποια ωραία γκολ".

Για το τι θυμάται από την μέρα που κατέκτησε το Euro με την εθνική: "Θυμάμαι να κοιτάω στην εξέδρα να δω αν είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι, κυρίως οι γονείς μου, γιατί δεν ήξερα αν θα αντέξουν αυτή την ευτυχία.

Πανηγυρίζαμε όλοι, είχαμε γίνει ένα κουβάρι πραγματικά. Πέφταμε στην πισίνα με τα ρούχα. Ήταν μία έκρηξη χαράς από όλους. Θυμάμαι να έρχονται οι κάμερες και να λέμε διάφορα, ακαταλαβίστικα. Και θυμάμαι τον απίστευτο Ότο Ρεχάγκελ. Έφαγε το δείπνο του και μετά πήγε στο δωμάτιό του, σαν να είναι μία κανονική μέρα".

Για το αν τον έχει εκνευρίσει ποτέ συμπαίκτης του: "Με έχουν εκνευρίσει δύο φίλοι μου. Ο Μπασινάς ήταν ο πρώτος. Σε ένα παιχνίδι στην Λεωφόρο μου έκανε μία μπαλιά και δεν την πρόλαβα. Σήκωσε τότε τα χέρια και πήρα φόρα μέσα στο γήπεδο να τον φτάσω και του είπα "μη το ξανακάνεις αυτό μπροστά στον κόσμο. Αν το ξανακάνεις θα του ορμήσω".

Ο δεύτερος ήταν ο Καραγκούνης, ο οποίος πάντα όποτε του έδινα την μπάλα και περίμενα να μου την δώσει γύρναγε πλευρά και έπαιζε από εκεί. Είχα τα νεύρα μου".

Για το αν τον είχε προσεγγίσει ποτέ ο Ολυμπιακός: "Ξέρω ότι δεν με ήθελαν. Και λογικό, γιατί εγώ ήμουν αλλού ταγμένος. Άρα, μακριά και αγαπημένοι".

Για το πόσο καιρό είναι με την σύζυγό του και αν έχουν περάσει δυσκολίες: "23 χρόνια είμαστε μαζί. Δεν έχουμε περάσει δυσκολίες. Έχουμε περάσει αλλαγές και είναι λογικό. Οι προτεραιότητες είναι τα παιδιά και ο μπαμπάς γίνεται ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Στην πρώτη γέννα έπαιζα στην Σκωτία. Πρόλαβα όμως να γυρίσω στην Ελλάδα. Και στις δύο γέννες ήμουν στην Ελλάδα και ήταν οι δύο πιο όμορφες στιγμές στην ζωή μου".

Για το αν τον προσέγγισαν κοπέλες μετά το Euro 2004: "Εκεί έκανα το μεγαλύτερό μου λάθος. Παντρεύτηκα πέντε μέρες μετά το Euro (γέλια). Οπότε δεν υπήρξε καμία που να θέλει να με προσεγγίσει. Σε κάποιες θα άρεσα κι εγώ, αλλά αλυσοδεθήμαμε".

Για τις δράσεις των Legends 2004: "Έχουμε κάνει πάρα πολλές δράσεις. Αιμοδοσίες, έχουμε δώσει 8 αναπνευστήρες με το COVID εκτός Αθηνών. Γενικότερα είμαστε με πολύ κόσμο και φορείς που βοηθούν".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ