ΑΕΚ

Ταχύρυθμο… δέσιμο στα χαφ

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΜΣΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΜΣΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κάθε μέρα που περνάει «ανεβαίνει» όλο και περισσότερο ο Αλέφ και βρίσκει κώδικα επικοινωνίας με τον Σιμόες στη μεσαία γραμμή

Στο αγωνιστικό μοντέλο του Μαρίνου Ουζουνίδη, ρόλο κλειδί έχουν τα δυο αμυντικά χαφ και η επίδραση τους στο παιχνίδι της ομάδας. Μάλιστα, ακόμα και ένα από τα πρώτα… τρικ που έμαθε ο Εβρίτης τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του, για τον τρόπο που μπορεί να μετατρέπεται το 4-2-3-1 σε 3-5-2 στην επίθεση, έχει ως κομβικό σημείο την κίνηση και την λειτουργία του ενός από τα δυο χαφ.

Επομένως ο Ουζουνίδης έχει έναν λόγο παραπάνω να βιάζεται να δει τον Αλέφ να βρίσκεται τον ρυθμό του και να ενσωματώνεται στην ομάδα. Έτσι κι αλλιώς ο Βραζιλιάνος χαφ, ήρθε στην ΑΕΚ έχοντας στα πόδια του, δουλειά σ’ ολόκληρο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Μπράγκα.

Ακόμα και συμμετοχή στα φιλικά. Επομένως είχε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Κάτι που ο Αλέφ έδειξε και στο χθεσινό (28/7) μίνι φιλικό με την Κ20, στο οποίο αγωνίστηκε κανονικά, όπως άλλωστε και ο Πόνσε με τον Μπογέ.

Εκτός από τον βαθμό ετοιμότητας του Βραζιλιάνου χαφ, σημαντικό για τον Ουζουνίδη είναι και ο κώδικας επικοινωνίας που θα πρέπει να αναπτύξει με τον Αντρέ Σιμόες. Το δίδυμο των αμυντικών μέσων, στον σχηματισμό που δουλεύει ο τεχνικός της ΑΕΚ, εκτός από ρόλο κλειδί, θα πρέπει να λειτουργούν με συνοχή και χημεία. Έχει σημασία το γεγονός πως ο Αλέφ και ο Σιμόες μιλούν την ίδια γλώσσα και εύκολα συνεννοούνται. Σημαντικό είναι και το… αλληλοσυμπλήρωμα των δυο χαφ, λόγω διαφορετικών αγωνιστικών χαρακτηριστικών, αλλά ακόμα και σωματοδομής.

Με τον Ουζουνίδη να περιμένει να «τεστάρει», μεταξύ πολλών άλλων, στο φιλικό με την Γαλατασαράι, το «δέσιμο» του Αλέφ με τον Σιμόες στο δίδυμο των αμυντικών χαφ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ