ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα πέντε κίνητρα του Μαρτίνς και των παικτών για νίκη στα Γιάννινα

Ο Γιώργος Μασούρας θα έχει ρόλο κλειδί για τον Πέδρο Μαρτίνς στα Γιάννινα
Ο Γιώργος Μασούρας θα έχει ρόλο κλειδί για τον Πέδρο Μαρτίνς στα Γιάννινα INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης αναλύει το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και εξηγεί τους λόγους που η νίκη είναι απαραίτητη για τον Ολυμπιακό.

Κρίσιμο, για μια σειρά από λόγους, είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα (17/10, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στους Ζωσιμάδες, με τους ερυθρόλευκους να επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στη βάση τους με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

Είναι το πρώτο ματς για την πειραϊκή ομάδα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και αυτό πάντα κρύβει παγίδες. Υπενθυμίζεται, ότι στην προηγούμενη διακοπή, τον περασμένο μήνα, ο Ολυμπιακός έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία απέναντι στον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκης.

Είναι ο πρώτος αγώνας μετά την δεκαήμερη απουσία των 15 διεθνών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από το Ρέντη, που δεν επέτρεψε στον Πέδρο Μαρτίνς να δουλέψει όπως θα ήθελε.

Επίσης, οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0) στο Νέο Φάληρο, στο οποίο ευκαιρία δοθείσης έχουν αφήσει ήδη τέσσερις βαθμούς.

Επιπλέον, οι Πειραιώτες έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα ανταγωνιστική που είναι αήττητη στο Πρωτάθλημα και έχει δεχτεί μόλις δύο τέρματα, όπως και ο Ολυμπιακός, και αυτό λέει πολλά. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΠΑΣ νίκησε 1-0 στην πρεμιέρα τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στην συνέχεια επικράτησε εντός έδρας με το ίδιο σκορ του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για μία συμπαγής, καλή ανασταλτικά και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις ομάδα που την περασμένη σεζόν στο γήπεδό της έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους.

Τα 5 ερυθρόλευκα κίνητρα

Ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, λοιπόν, θα πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Τα κίνητρα για τον προπονητή και τους παίκτες είναι αρκετά.

Πρώτον, και σημαντικότερο, είναι η επιστροφή στις νίκες στο πρωτάθλημα, μετά από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Η απώλεια βαθμών σε τρίτο παιχνίδι μέσα στις πρώτες έξι αγωνιστικές θα είναι δυσάρεστη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό.

Δεύτερον, η νίκη στα Γιάννινα θα επιστρέψει στους ερυθρόλευκους, είτε να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της βαθμολογίας είτε να διατηρήσουν τον ένα βαθμό διαφορά από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο κοντράρονται την επόμενη Κυριακή στο Καραϊσκάκης. Και είναι διαφορετικό να οδηγηθεί ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά έχοντας κερδίσει στην Ήπειρο και αλλιώς να μην έχει νικήσει για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική.

Τρίτον, το "διπλό" εις βάρος του ΠΑΣ θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του Ολυμπιακού ενόψει του δύσκολου αγώνα στη Γερμανία με αντίπαλο την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Τέταρτον, η πειραϊκή ομάδα θέλει να επιστρέψει στις νίκες στους Ζωσιμάδες, καθώς την περασμένη περίοδο έμεινε στην ισοπαλία, τόσο στον αγώνα πρωταθλήματος (1-1) όσο και του κυπέλλου (1-1).

Και, πέμπτο, ο αγώνας απέναντι στην ομάδα της Ηπείρου αποτελεί μία ευκαιρία για κάποιους παίκτες να δείξουν πράγματα και να κερδίσουν πόντους στις προτιμήσεις του Μαρτίνς ενόψει της δύσκολης συνέχειας στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Το σχέδιο του Μαρτίνς για το διπλό

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους παίκτες που πήρε μαζί του στα Γιάννενα. Ακόμη και για το σύστημα, όλα παραμένουν ανοιχτά. Ο Μαρτίνς δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές στον Ρέντη και το 4-3-3 και το 4-2-3-1 και το 4-4-2.

Όλα δείχνουν, ότι ο Ίβηρας κόουτς θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με σχηματισμό 4-2-3-1, με το plan B να αφορά το 4-3-3. Μία πιθανή σύνθεση είναι με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Λαλά δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στα στόπερ, τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη (ή Μ. Καμαρά) στα χαφ και τους Μασούρα, Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (ή Βαλμπουενά) πίσω από τον σέντερ φορ.

Ποιος θα είναι αυτός; Ο Τικίνιο και ο Ελ Αραμπί ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Και οι δύο δούλεψαν πολύ την τελευταία εβδομάδα και είχαν καλή εικόνα στις προπονήσεις. Όπως και ο Λόπες που αναμένεται να πάρει κι αυτός χρόνος συμμετοχής.

Ο Μαρτίνς βρίσκεται μπροστά στην πιο δύσκολη επιλογή ενδεκάδας από το ξεκίνημα της περιόδου, καθώς έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, με τον Γκάρι Ροντρίγκες έτοιμο επίσης να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ερχόμενος, πιθανότατα, από τον πάγκο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ