ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα ντέρμπι του διημέρου σε ΕΠΣ, Γ' Εθνική και Football League!

Τα ντέρμπι του διημέρου σε ΕΠΣ, Γ' Εθνική και Football League!

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League, το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις στα τοπικά πρωταθλήματα, τη Γ' Εθνική και τη Football League για να γεμίσετε το σαββατοκύριακό σας!

Το ελληνικό πρωτάθλημα διανύει γι' ακόμα μία φορά μία πολύ δύσκολη περίοδο, αφού εξαιτίας των όσων συνέβησαν στην Τούμπα στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε να διακόψει επ' αόριστον τη Super League Σουρωτή.

Παρ' όλα αυτά, ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο η Super League. Είναι κι οι χαμηλότερες κατηγορίες. Εκεί όπου ο ρομαντισμός για το ποδόσφαιρο, ειδικά στα τοπικά πρωταθλήματα, παραμένει ζωντανός. Μπορεί το θέαμα να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά η αγάπη για την "στρογγυλή θέα" παρακινεί χιλιάδες ανθρώπους να παρακολουθήσουν ένα τοπικό ματς.

Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις της Β', Γ' Εθνικής, καθώς και των τοπικών πρωταθλημάτων. Τα οικονομικά και αγωνιστικά κίνητρα, ειδικά στα τοπικά, δεν είναι ίδια, αλλά το πάθος για το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Είναι μία καλή ευκαιρία, λοιπόν, όπου κι αν βρίσκεστε, να κάνετε μία βόλτα απ' τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες των ομάδων της γειτονιάς, της περιοχής ή της πόλης σας. Άλλωστε, πολλές φορές, αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερο ανάγκη την παρουσία σας...

Του Δημήτρη Σαμόλη

Β' ΕΘΝΙΚΗ

Σπουδαία αναμέτρηση το μεσημέρι της Κυριακής (18/3, 15.00) στο γήπεδο της Αγυιάς στην Πάτρα. Η τρίτη στη Football League Παναχαϊκή υποδέχεται τον πρωτοπόρο Άρη. Με νίκη οι Αχαιοί μειώνουν τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αν επικρατήσουν ξεφεύγουν στο +10 από την τρίτη θέση. Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο και οι "κοκκινόμαυροι" έχουν ενημερώσει ότι τα εισιτήρια εξαντλούνται. Αξίζει να παρακολουθήσετε το σπουδαίο ματς.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

1ος Όμιλος

Στις Σέρρες, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα παιχνίδι - γιορτή. Ο Απόλλων Παραλιμνίου, που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, για τον 1ο όμιλο της Γ' Εθνικής, υποδέχεται την Κυριακή (18/3, 15.00) στο Δημ. Γηπ. Παραλιμνίου τον Άρη Αβάτου. Φιέστα για τον Απόλλωνα, στο τελευταίο του εντός έδρας παιχνίδι στην κανονική διάρκεια. Ο Άρης Αβάτου είναι 6ος με 29 βαθμούς, ενώ το Παραλίμνι έχει συγκεντρώσει 48 βαθμούς.

5ος Όμιλος

Όλα τα λεφτά στον 5ο όμιλο της Γ' Εθνικής το Αστέρας Αμαλιάδας - Αστέρας Βλαχιώτη! Την Κυριακή (18/3, 15.00) στο Δημ. Γηπ. Αμαλιάδας ο πρωτοπόρος Αστέρας Αμαλιάδας υποδέχεται τον δεύτερο Αστέρα Βλαχιώτη. Η ομάδα της Αμαλιάδας έχει 43 βαθμούς, ενώ αυτή του Βλαχιώτη είναι στο -2. Αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα του αγώνα, ο οποίος αφού ολοκληρωθεί θα μένουν άλλες δύο αγωνιστικές για την ολοκήρωση της κανονικής διάρκειας.

8ος Όμιλος

Ηρακλειώτικο ντέρμπι στον 8ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Για την 20ή αγωνιστική, ο Ατσαλένιος υποδέχεται τον Ηρόδοτο. Οι δύο ομάδες από την Αλικαρνασσό κοντράρονται στο γήπεδο του ΠΟΑ, με τον Ηρόδοτο να είναι στην κορυφή με 38 βαθμούς. Ο Ατσαλένιος από τη μεριά του είναι 4ος με 24 βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι στη Γ' Εθνική ο πρώτος της βαθμολογίας μπαίνει σε playoffs ανόδου, δεν εξασφαλίζει απευθείας τον προβιβασμό.

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στην ΕΠΣ Αθηνών, για την Α' Κατηγορία, η Δόξα Βύρωνα υποδέχεται τον Αθηναϊκό στο γήπεδο της Εργάνης στον Βύρωνα (Δ. Νικολαΐδης), για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκτός από το ότι πρόκειται για ντέρμπι στην περιοχή, αμφότερες οι ομάδες είναι χαμηλά στη βαθμολογία και "παλεύουν" να κρατηθούν στην κατηγορία. Ο Αθηναϊκός είναι 10ς με 22 βαθμούς, ενώ η Δόξα Βύρωνα 13η με 20.

Του Βασίλη Τεμπέλη

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Στην ΕΠΣ Φλωρίνης ο τρίτος της κατάταξης της πρώτης τοπικής κατηγορίας, Μακεδονικός Βεύης, υποδέχεται τον πρωτοπόρο, Μελιτέα Μελίτης.

ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ

Ντέρμπι κορυφής στις Φέρες. Η Θράκη Φερών είναι στη δεύτερη θέση με 33 βαθμούς (και ματς λιγότερο) και υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η σπουδαία αναμέτρηση διεξάγεται την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 15:30 το μεσημέρι. Ουσιαστικά, αυτές οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο στην τρίτη εθνική κατηγορία.

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

Το Σάββατο το μεσημέρι (15:15) κρίνεται ο τίτλος του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας. Δύο από τις καλύτερες ομάδες του της κατηγορίας διασταυρώνουν τα ξίφη τους με στόχο και σκοπό την κατάκτηση του τροπαίου. Η περσινή κάτοχος του τροπαίου Προσοτσάνη που διεκδικεί και το πρωτάθλημα φέτος, παίζει με την Α.Ε. Καλαμπακίου που είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Του Ηλία Καλλονά

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στην ΕΠΣ Ηπείρου, για την Α' Κατηγορία της ΕΠΣΗΠ, ο πρωτοπόρος Θρίαμβος Σερβιανών (65 β.) υποδέχεται τη Θύελλα Ελεούσας (50 β.) στο γήπεδο των Σερβιανών για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (18/03) στις 16:30 και είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού σε περίπτωση νίκης, οι γηπεδούχοι θα κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης, καθώς η δεύτερη ΑΟ Ανατολής βρίσκεται στο -7, με έξι αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ενδιαφέρον υπάρχει και στη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς ο 12ος Αετός Νήσου (23 β.) τίθεται αντιμέτωπος με τον 14ο ΠΑΟ Κρύας (16 β.), με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο Αετός βρίσκεται πάνω απ' την επικίνδυνη ζώνη και θέλει το "τρίποντο" για να ξεφύγει ακόμη περισσότερο, ενώ ο ΠΑΟ Κρύας με νίκη θα διατηρηθεί ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας, δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι κορυφής ή ντέρμπι... υποβιβασμού. Ωστόσο, την Κυριακή στις 15:30, διεξάγεται ένα κρίσιμο παιχνίδι στο γήπεδο "Παλαιοκαστριτών" μεταξύ του Αστέρα Λιαπάδων και του ΟΦΑΜ που μπορεί να βάλει εμπόδια στο δεύτερο σε ό,τι αφορά στη μάχη της ανόδου. Ο Αστέρας βρίσκεται στην 5η θέση με 36 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΑΜ είναι 3ος με 47, όσους έχει κι ο 2ος Θιναλιακός, ενώ στην 1η θέση είναι ο ΑΠΣ Κρόνος με 54. Σε περίπτωση απώλειας του "τριπόντου", ο ΟΦΑΜ μείνει πίσω, ειδικά αν οι Θιναλιακός και Κρόνος πάρουν τις νίκες απέναντι στο ΑΟ Κοντόκαλι και τον Αχιλλέα Νυμφών αντίστοιχα.

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ

Στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας, όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην σπουδαία αναμέτρηση μεταξύ του 3ου Ενιππέα Λατζοΐου (52 β.) και της πρωτοπόρου Νίκης Τραγανού (65 β.) που θα διεξαχθεί την Κυριακή (18/03) στις 16:00. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια του Ενιππέα να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της Νίκης, καθώς σε περίπτωση που η δεύτερη φύγει με το "τρίποντο" θα έχει "κλειδώσει" σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά, αφού ο 2ος Ξενοφών Κρεστένων βρίσκεται στο -9 και τους 56 βαθμούς.

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ

Για την Α κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας, ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα τον Κεραυνό Αγίου Βασιλείου (41 β.) και της Θύελλας Πατρών (43 β.) που θα λάβει χώρα το Σάββατο (17/03, 16:30) στο γήπεδο "Θ. Χρυσανθόπουλος" για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Κεραυνός είναι στην 4η θέση, ενώ η Θύελλα είναι 3η, με τις δύο ομάδες να απέχουν 10 και 8 βαθμούς αντίστοιχα απ' τον πρωτοπόρο Πανμοβριακό Ριόλου (51 β.). Όπως γίνεται κατανοητό, η Θύελλα έχει περισσότερες ελπίδες να κοντράρει τον Πανμοβριακό, επομένως η νίκη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Στη μάχη της παραμονής, ο 14ος Δαβουρλής (24 β.) αντιμετωπίζει τον 12ο Λέοντα Α. Αλισσού (25 β.) στο γήπεδο της Αγυιάς. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μόλις στον ένα βαθμό και σε περίπτωση νίκης κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Μεσσηνίας, ο 2ος Πανθουριακός (50 β.) αντιμετωπίζει την 3η Ανδρούσα (45 β.) στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας το μεσημέρι του Σαββάτου (16:00) για την 21η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι θέλουν όσο τίποτα τη νίκη, αφού βρίσκονται στο -4 απ' τον πρωτοπόρο Πάμισο Μεσσήνης και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, θα μείνουν πίσω στη μάχη της πρώτης θέσης, ενώ απ' την άλλη πλευρά η Ανδρούσα θέλει να μειώσει τη διαφορά απ' τη δεύτερη θέση.

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι μεταξύ της Ένωσης ΑΟΚ Τρικάρδου (53 β.) και του Απόλλωνα Θέρμου (47 β.) για την 27η αγωνιστική, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Η Ένωση δίνει μάχη για να εισέλθει στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στα playoffs ανόδου, απέχοντας μόλις ένα βαθμό απ' τον 4ο Όμηρο Νεοχωρίου (54 β.), ενώ ο Απόλλων με νίκη θα διατηρηθεί στο κόλπο και σε απόσταση αναπνοής απ' τις τέσσερις πρώτες ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ