ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα μπλε - και ανάποδα φορεμένα - εσώρουχα του Ιγκίτα

Τα μπλε - και ανάποδα φορεμένα - εσώρουχα του Ιγκίτα
AP

Το απολύτως σύμφυτο με την εκκεντρική προσωπικότητα και επαγγελματική σταδιοδρομία του Ρενέ Ιγκίτα γούρι του αλλοτινού διεθνή Κολομβιανού τερματοφύλακα, το οποίο όμως διατηρεί ακόμη και σήμερα, παρότι έχει κρεμάσει δεκατρία χρόνια τα γάντια του.

Όταν, πολύ μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Ρενέ Ιγκίτα κλήθηκε σε συνέντευξή του να απαντήσει, ορθά κοφτά, για το αν είναι τρελός, είπε: «Μετά από τόσα χρόνια πιστεύω πως έχω κάποιο βαθμό τρέλας. Θεωρώ όμως πως είναι για καλό».

Μεγάλο πράγμα η αυτογνωσία. Για τον – πιθανότατα – πιο ιδιόρρυθμό τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ακόμη και η εικόνα του, το χαρακτηριστικό παρουσιαστικό του, οι πολύχρωμες εμφανίσεις που επέλεγε σε εποχή που δεν συνηθίζονταν καν το χρώμα για τους κίπερς, ήταν ενδεικτικά… τάσης και εκκεντρικότητας.

Πόσο μάλλον ο τρόπος παιχνιδιού του, που μόνο σε τερματοφύλακα δεν παρέπεμπε. Χαρακτηριστικές οι προωθήσεις του με την μπάλα στα πόδια, τα σλάλομ που πραγματοποιούσε από τη μια περιοχή στην άλλη αφήνοντας απροστάτευτη την εστία του, οι εκτελέσεις στατικών φάσεων που συχνά πυκνά – και αποτελεσματικά – έπαιρνε, αλλά και το συμβατικό κομμάτι της θέσης του, οι επεμβάσεις δηλαδή που είχε τον τρόπο να μετατρέπει σε σόου.

Το περίφημο Skorpion Kick, όπως αποκλήθηκε η παρόμοιας κίνησης με την επίθεση του σκορπιού απόκρουσή του σε φιλικό της εθνικής Κολομβίας στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Αγγλία, με τα πόδια δηλαδή ενωμένα, να σηκώνονται στον αέρα, σε υπερέκταση ψηλότερα από το κορμί που έχει γείρει μπροστά, θεωρείται αν όχι η κορυφαία, μια από τις κορυφαίες επεμβάσεις όλων των εποχών.

Τα μπλε - και ανάποδα φορεμένα - εσώρουχα του Ιγκίτα
AP

Και φυσικά, «φωτογραφική» της – όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε – ιδιαιτερότητας (sic) που τον χαρακτήριζε. Ιδιαιτερότητα που δεν γίνονταν να μην μεταφερθεί και στα γούρια του Κολομβιανού τερματοφύλακα. Για την ακρίβεια, ένα είναι, διαχρονικό και το διατηρεί ως και σήμερα, δεκατρία χρονιά αφότου κρέμασε τα γάντια του.

Στο ξεκίνημα λοιπόν της καριέρας του, παίκτης τότε της Ατλέτικο Νασιονάλ προετοιμάζονταν για ένα από τα πρώτα τοπικά ντέρμπι που συμμετείχε κόντρα στους Μιγιονάριος, η οποία είχε μετατρέψει την ομάδα του σε… πελάτισσα, διατηρώντας ένα πολύ μεγάλο αήττητο σερί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Μαζί με δύο συμπαίκτες του, ο Ιγκίτα πληροφορήθηκε για μια τοπική μάγισσα. Την επισκέφθηκαν αναζητώντας τρόπο να σταματήσουν αυτό το αρνητικό σερί. Η μάγισσα τους ζήτησε να φορέσουν μπλε εσώρουχα. Το έκαναν. Η Ατλέτικο Νασιονάλ κέρδισε.

Κάτι περισσότερο δεν χρειάστηκε. Από τότε δεν σταμάτησε να φοράει μπλε εσώρουχα. Αποκλειστικά. Παντού. Και μάλιστα, με την επιπλέον πινελιά που ολοκλήρωσε το σχετικό σκηνικό η γιαγιά του, η οποία προσθέτοντας στο ξόρκι της μάγισσας του είπε να τα φοράει ανάποδα.

Τα μπλε - και ανάποδα φορεμένα - εσώρουχα του Ιγκίτα
AP

Έτσι, φορώντας μπλε εσώρουχα και φορώντας τα ανάποδα, έβγαλε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα. Έτσι, στα 56 του πια, έχοντας σταματήσει το ποδόσφαιρο, έχοντας απασχοληθεί σε διάφορα πόστα γύρω από το άθλημα, έχοντας περάσει ακόμη και από τη φυλακή, όντας πατέρας τριών παιδιών και παππούς ισάριθμων εγγονιών, συνεχίζει στην καθημερινότητά του να φοράει με το συγκεκριμένο τρόπο, τα συγκεκριμένου χρώματος εσώρουχα, θεωρώντας ένα – οποιοδήποτε - ζευγάρι μπλε εσώρουχα ως το καλύτερο δώρο που μπορεί να του κάνουν.

Και προφανώς ήταν και αποτελούν ακόμη για τον Ρενέ Ιγκίτα κάτι πολύ παραπάνω από ένα παροδικό γούρι. Γράψτε στα social της Visa (Facebook & Instagram) ποιο είναι το δικό σας γούρι - είναι τόσο εκκεντρικό όσο του Ρενέ; Ίσως έτσι εξασφαλίσετε μια θέση στο premium event της Visa στο House24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ