ΚΟΣΜΟΣ

Τα κορυφαία γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Τα κορυφαία γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά από μία σπουδαία καριέρα, πρόλαβε όμως να αφήσει "κληρονομιά" από εντυπωσιακές δημιουργίες του. Δείτε 13 από τα ωραιότερα τέρματα του "Μπέκς" (video)

"Αισθάνομαι πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσω τέλος στην καριέρα μου, αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια με τα οποία ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έριξε τίτλους τέλους στην φημισμένη καριέρα του, λίγες ημέρες μάλιστα αφότου αναδείχτηκε πρωταθλητής (και) στη Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Και η αλήθεια είναι πως στα 38 του χρόνια και κοιτώντας... backwards, o Άγγλος άσος θα αισθάνεται πως κατάφερε αρκετά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Φόρεσε τη φανέλα των τριών κολοσσών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεαλ Μαδρίτης, Μίλαν), σήκωσε κούπα πρωταθλητή σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γαλλία), ξεπέρασε τις 700 εμφανίσεις σε συλλογικό επίπεδο, ενώ είχε τριψήφιο αριθμό παρουσιών (115) εκπροσωπώντας την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Τα κορυφαία γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Το εντυπωσιακό επίσης με τον Μπέκαμ ήταν πως αν και δεν ήταν επιθετικός, είχε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος σε μέγιστο βαθμό το θανατηφόρο δεξί του πόδι αλλά και την ικανότητά του στο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από στημένες φάσεις.

Κάπως έτσι άλλωστε έφτασε στα 129 γκολ με όσες ομάδες αγωνίστηκε, με την γνωστή ιστοσελίδα "101greatgoals.com" να παρουσιάζει 13 από τα κορυφαία γκολ του, χρησιμοποιώντας μάλιστα και χρονολογική σειρά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το απευθείας χτύπημα φάουλ του κόντρα στην Ελλάδα στο "Ολντ Τράφορντ", το οποίο ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα σημαντικότερα στην καριέρα του (έστειλε τα "λιοντάρια" στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2002).

Οι 13 "ζωγραφιές" του Ντέιβιντ Μπέκαμ:

Μπέκαμ vs Γουίμπλεντον (1996)

Μπέκαμ vs Κολομβία (1998)

Μπέκαμ vs Άρσεναλ (1999)

Μπέκαμ vs Ρεάλ Μαδρίτης (2000)

Μπέκαμ vs Ελλάδα (2001)

Μπέκαμ vs Γουέστ Χαμ (2003)

Μπέκαμ vs Ουαλία (2004)

Μπέκαμ vs Έβερτον (2005)

Μπέκαμ vs Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (2005)

Μπέκαμ vs Εκουαδόρ (2006)

Μπέκαμ vs Σεβίλλη (2006)

Μπέκαμ vs New England (2008)

Μπέκαμ vs Portland Timbers (2012)

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ