ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκλονίζει η προπονήτρια της Ιρλανδίας: "Με βίασε αξιωματούχος του ποδοσφαίρου όταν ήμουν παίκτρια"

Η ομοσπονδιακή τεχνικός της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ίρλανδίας
Η ομοσπονδιακή τεχνικός της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ίρλανδίας PRINT SCREEN YOUTUBE

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η παλαίμαχη Ολλανδή ποδοσφαιρίστρια και νυν ομοσπονδιακή τεχνικός της ομάδας γυναικών της Ιρλανδίας, Βέρα Πάου, γνωστοποιώντας πως δέχθηκε τρεις φορές σεξουαλική επίθεση από Ολλανδούς αξιωματούχους του ποδοσφαίρου.

Η νυν ομοσπονδιακή τεχνικός της ομάδας γυναικών της Ιρλανδίας, Βέρα Πάου, αποκάλυψε μέσω ανάρτησης στο Twitter πως δέχθηκε συστηματική σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμα στελέχη της ποδοσφαιρικής κοινότητας της Ολλανδίας.

Μάλιστα, υποστήριξε πως όσο ήταν εν ενεργεία παίκτρια και μάλιστα σε νεαρή ηλικία βιάστηκε.

"Επί 35 χρόνια το κρατούσα μυστικό από τον υπόλοιπο κόσμο, από την οικογένειά μου, από τις συμπαίκτριες και τις παίκτριες μου.

Ακόμη και οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτόν τον βιασμό, που υπέστη στα χέρια ενός διακεκριμένου αξιωματούχος του ποδοσφαίρου όταν ήμουν νεαρή παίκτρια. Αργότερα, έγινα στόχος ακόμη δύο επιθέσεων από άλλους άνδρες.

Και οι τρεις, εργάζονταν στο ολλανδικό ποδόσφαιρο. Μόνο όσοι εμπιστεύομαι γνώριζαν τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση, την κατάχρηση εξουσίας, τον εκφοβισμό και την απομόνωση που αντιμετώπισα ως παίκτρια και προπονήτρια στο ολλανδικό ποδόσφαιρο.

Τα τελευταία χρόνια προσπάθησα να διασφαλίσω ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί με δίκαιο τρόπο από τις ολλανδικές ποδοσφαιρικές Αρχές, αλλά χωρίς επιτυχία. Μερικοί άνθρωποι προτίμησαν να μη δημοσιοποιήσουν αυτόν τον βιασμό και την σεξουαλική επίθεση, αντί να με υποστηρίξουν. Έπρεπε να μιλήσω για αυτήν την ιστορία. Δεν μπορώ πλέον να σιωπώ".

Από την πλευρά της τοποθετήθηκε και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιρλανδίας, που με ανακοίνωση εξέδωσε την πλήρη στήριξή της στην Πάου:

"Η FAI έχει απόλυτη επίγνωση του αντίκτυπου που θα έχουν αυτές οι αποκαλύψεις στην Βέρα και την έχει διαβεβαιώσει για τη συνεχή υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και όλων των συναδέλφων της στην Ένωση".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ