ΒΕΛΓΙΟ

Συγκλονιστικό φινάλε στο Βέλγιο: Η Άντβερπ κατέκτησε πρωτάθλημα έπειτα από 66 χρόνια με γκολ στο 90+4'

Συγκλονιστικό φινάλε στο Βέλγιο: Η Άντβερπ κατέκτησε πρωτάθλημα έπειτα από 66 χρόνια με γκολ στο 90+4'

Η Άντβερπ κατέκτησε το πρωτάθλημα του Βελγίου μετά από 66 χρόνια, με το φινάλε να είναι συγκλονιστικό. Τα τελευταία έξι λεπτά των αγώνων, υπήρξαν τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές.

Το φινάλε του πρωταθλήματος του Βελγίου, της Pro League, ήταν για γερά νεύρα. Τρεις ομάδες μάχονταν για τον τίτλο, ο οποίος κατέληξε τελικά στην Άντβερπ, που πανηγύρισε την κατάκτηση για πρώτη φορά μετά το 1957, δηλαδή έπειτα από 66 χρόνια.

Η Άντβερπ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Γκενκ, με τον Τόμπι Αλντερβέιρελντ να σκοράρει με μία βολίδα στο 90+4', να ισοφαρίζει το ματς και να στέλνει την ομάδα του στον... έβδομο ουρανό.

Στην κορυφή λοιπόν τερμάτισε η Άντβερπ με 47 πόντους, στη δεύτερη θέση η Γκενκ (υποψήφια αντίπαλος Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Ευρώπη) με 46 και στην τρίτη θέση η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ επίσης με 46, που ηττήθηκε 3-1 από την Κλαμπ Μπριζ.

Ο τίτλος μάλιστα κρίθηκε στο όριο. Από το 88' και μετά το πρωτάθλημα άλλαξε τρεις κατόχους. Η Ουνιόν μετά το γκολ της στο 46' και χάρη στο σκορ του άλλου αγώνα ήταν στην κορυφή.

Στο 89' η Γκενκ προηγήθηκε 2-1 της Άντβερπ, την ώρα που η Κλαμπ Μπριζ έφερνε τούμπα το παιχνίδι, και ανέβηκε εκείνη στην πρώτη θέση. Στο 90+4' όμως ο Αλντερβέιρελντ πέτυχε ένα απίθανο γκολ, κατέβασε από την πρώτη θέση την Γκενκ και χάρισε στην Άντβερπ το πρωτάθλημα.

TAGS ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ