ΜΟΥΝΤΙΑΛ

"Σβηστά" η Βραζιλία, 3-0 την Αυστρία

Brazil's Gabriel Jesus, right, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during a friendly soccer match between Austria and Brazil at the Ernst Happel Stadium in Vienna, Austria, Sunday, June 10, 2018. (AP Photo/Ronald Zak)
Brazil's Gabriel Jesus, right, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during a friendly soccer match between Austria and Brazil at the Ernst Happel Stadium in Vienna, Austria, Sunday, June 10, 2018. (AP Photo/Ronald Zak) AP PHOTO/RONALD ZAK

Η Βραζιλία, χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, επικράτησε 3-0 της Αυστρίας και έκλεισε με θετικό πρόσημο τα φιλικά προετοιμασίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. (VIDEO)

Η Βραζιλία τέθηκε αντιμέτωπη με την Αυστρία στο κατάμεστο "Ερνστ Χάπελ", στο τελευταίο φιλικό τεστ της "Σελεσάο" πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι παίκτες του Τίτε μπορεί να μην έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά επικράτησαν εύκολα 3-0 των Αυστριακών στη Βιέννη.

Η "Σελεσάο" μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μία καλή ευκαιρία στο 8ο λεπτό, αλλά το δυνατό μακρινό σουτ του Καζεμίρο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λίντνερ. Οι Αυστριακοί ανέβασαν την πίεσή τους μετά το 10' και δημιούργησαν προβλήματα στην κυκλοφορία της ομάδας του Τίτε. Μάλιστα, είχαν και δύο καλές στιγμές με τον Σεπφ στο 19' και το 21', αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Απ' την πλευρά του, ο Νεϊμάρ προσπάθησε να πάρει πάνω του κάποιες προσπάθειες, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους χώρους και δεν τον άφησαν να κινηθεί ελεύθερα. Μετά το 30ό λεπτό, η "Σελεσάο" ανέβασε κατακόρυφα ρυθμούς, έψαξε το γκολ και τελικά είδε την πίεση να αποδίδει καρπούς, αφού στο 36' ο Γκαμπριέλ Ζεζούς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ από πλάγια θέση.

Brazil's Neymar, center, Austria's Julian Baumgartlinger, left, and Austria's Florian Grillitsch run for the ball during a friendly soccer match between Austria and Brazil at the Ernst Happel Stadium in Vienna, Austria, Sunday, June 10, 2018. (AP Photo/Ronald Zak)
Brazil's Neymar, center, Austria's Julian Baumgartlinger, left, and Austria's Florian Grillitsch run for the ball during a friendly soccer match between Austria and Brazil at the Ernst Happel Stadium in Vienna, Austria, Sunday, June 10, 2018. (AP Photo/Ronald Zak) AP PHOTO/RONALD ZAK

Στο δεύτερο μέρος, η Αυστρία μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει νευρικότητα, με τους παίκτες του Φράνκο Φόντα να υποπίπτουν σε πολλά και δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση των Βραζιλιάνων, δίχως, ευτυχώς, να ξεφύγει η κατάσταση.

Θυμηθείτε το live του αγώνα.

Μετά το 60ό λεπτό, η Βραζιλία ανέβασε και πάλι ρυθμούς και με δύο γκολ μέσα σε διάστημα επτά λεπτών "καθάρισε" με την υπόθεση νίκη. Στο 63' ο Νεϊμάρ με υπέροχη ατομική προσπάθεια και πλασέ διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στο 69' ο Φιλίπε Κοουτίνιο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε στο 74' κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λίντνερ.

Στα τελευταία λεπτά, η Αυστρία προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά σε δύο περιπτώσεις τα σουτ των Χιρλάντερ (80') και Αρναούτοβιτς (86') δεν βρήκαν στόχο.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (70' Ντάνσο), Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Γκρίλιτς (66' Ζουλάι), Σλάγκερ (58' Μπούργκσταλερ), Σεπφ (58' Χίρλαντερ), Αρναούτοβιτς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα (60' Μαρκίνιος), Μιράντα, Μαρσέλο (67' Φιλίπε Λουίς), Καζεμίρο (60' Φερναντίνιο), Παουλίνιο, Κοουτίνιο (76' Τάιζον), Ουίλιαν, Νεϊμάρ (84' Ντόουγκλας Κόστα), Γκαμπριέλ Ζεζούς (67' Ρομπέρτο Φιρμίνο).

Photo Credits: AP Photo/Ronald Zak

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ