ΠΑΟΚ

Σβιντέρσκι: "Οι συνομιλίες για το νέο συμβόλαιο έχουν ξεκινήσει, συγκεντρώνομαι στον τελικό του Κυπέλλου"

Ο Σβιντέρσκι πανηγυρίζει γκολ του στο Αστέρας - ΠΑΟΚ για τα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Σβιντέρσκι πανηγυρίζει γκολ του στο Αστέρας - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι τόνισε σε δηλώσεις του ότι είναι πολύ ευχαριστημένος στον ΠΑΟΚ και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις για την επέκταση του συμβολαίου του, χωρίς να είναι ξεκάθαρος σχετικά με το μέλλον του.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sport.pl χαρακτήρισε την φετινή σεζόν ως την καλύτερη της καριέρας καθώς όπως είπε έχει βελτιωθεί σε κομμάτια του παιχνιδιού που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σκοράρισμα.

Τόνισε μάλιστα αυτός και η οικογένεια του είναι χαρούμενοι που βρίσκονται στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και πως εκπρόσωπος του συζητά για νέο συμβόλαιο, χωρίς να γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον. Αυτό που τον ενδιαφέρει όπως δήλωσε χαρακτηριστικά είναι "να κλείσουμε τη σεζόν με στιλ κατακτώντας το Κύπελλο".

Αναλυτικά όσα είπε για τον ΠΑΟΚ:

Για το αν είναι αυτή η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του: "Έτσι νομίζω. Στην προηγούμενη σεζόν, σκόραρα λίγο περισσότερα γκολ, αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι μου δεν ήταν τόσο καλό όσο τους τελευταίους μήνες. Έχω βελτιώσει σίγουρα το παιχνίδι μου με την μπάλα, είμαι επίσης πιο ενεργός κατά τη διάρκεια του αγώνα και αυτό μεταφράζεται σε αριθμό ασίστ. Θα μπορούσα να έχω πετύχει λίγα περισσότερα γκολ πάντως".

Για το αν είναι καλύτερος παίκτης από ότι πριν φύγει από την Πολωνία: "Σίγουρα. Ενώ οι πιο αδύναμες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουν διαφορά από τις πολωνικές, οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα είναι πραγματικά δυνατοί. Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να παίξω στο Europa League που αναπτύσσει κάθε παίκτη. Έχω μάθει πάρα πολλά από τους συμπαίκτες μου και νομίζω ότι έχω σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε αυτά τα 2,5 χρόνια".

Για τους συμπαίκτες που είχε στον ΠΑΟΚ και έμαθε πράγματα από αυτούς: "Στην αρχή της περιπέτειας μου με τον ΠΑΟΚ o Σέρτζιο Ολιβέιρα που ήταν μαζί μας, ο οποίος τώρα κάνει μια φανταστική σεζόν για την Πόρτο. Μέχρι πρόσφατα, η Τσούμπα Άκπομ, που παίζει στην Μίντλεσμπρο. Είχαμε και έχουμε πολλούς καλούς μέσους, ένας από αυτούς είναι ο Σίντζι Καγκάβα πρώην παίκτης της Μπορούσια. Ο Σίντζι είναι ένα πολύ ανοιχτόμυαλο άτομο με το οποίο μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα και να μάθεις πολλά από αυτόν".

Για τον ανταγωνισμό στον ΠΑΟΚ αρχικά με τον Άκπομ και στην συνέχεια με τους Τσόλακ και Κρμέντσικ: "Αυτός ο συναγωνισμός είναι καλός και πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να παλέψεις για τη θέση σου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αναπτυχθείς. Ο Άκπομ είναι πολύ καλός επιθετικός, δεν είχε μόνο καλό τελείωμα στις φάσεις. Ήταν γρήγορος και δυνατός και πολύ καλός με την μπάλα και την πλάτη του στο τέρμα. Είχε σχεδόν τα πάντα και χάρη σε αυτό παίζει στην Τσάμπιονσιπ τώρα και θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα αν ήταν πιο εύστοχος. Τώρα έχουμε τον Μάικλ Κρμέντσικ εξίσου καλός για την εθνική του ομάδα. Εμείς και ολόκληρη η ομάδα επωφελούμαστε από αυτόν τον ανταγωνισμό".

Για τις προπονήσεις στην Ελλάδα; "Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, φαίνεται το ίδιο. Στην Πολωνία, είχα προπονητές που τους άρεσε η σκληρή δουλειά. Με τον Μίχαελ Πρόμπιερζ οι περίοδοι προετοιμασίας ήταν πραγματικά δύσκολες. Είναι το ίδιο στον ΠΑΟΚ. Η μόνη διαφορά είναι η προσέγγιση των παικτών που εργάζονται επίσης ξεχωριστά και σε μεγάλο βαθμό στο γυμναστήριο. Όταν στην Πολωνία μπορείτε να συναντήσετε περίπου δέκα άτομα στο γυμναστήριο της ομάδας, εδώ κάθε παίκτης εμφανίζεται στο γυμναστήριο μία ώρα πριν από κάθε προπόνηση. Έχουμε τέσσερις προπονητές για φυσική προετοιμασία – δύο από αυτούς ασχολούνται με τραυματίες και την ατομική προπόνηση των παικτών που επιστρέφουν από τραυματισμούς, και δύο που είναι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν λίγο περισσότερο επαγγελματικά εδώ, αλλά και στην Πολωνία γίνεται όλο και καλύτερη δουλειά από αυτή την άποψη".

Για την σύγκριση του ελληνικού με το πολωνικό πρωτάθλημα: "Στην Ελλάδα, οι πρώτες ομάδες είναι πολύ δυνατές και το επίπεδο των μεγάλων ανεβαίνει. Οι σύλλογοι προσελκύουν όλο και καλύτερους παίκτες. Όλο και περισσότερες ομάδες προσπαθούν να παίξουν καλή μπάλα και οι αγώνες στο πρωτάθλημα με τις πρώτες έξι ομάδες είναι πραγματικά σκληροί.

Στο κάτω μέρος της βαθμολογίας υπάρχουν ομάδες που ξεχωρίζουν χωρίς να ανήκουν στις «μεγάλες» ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας, αλλά επίσης δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Οι αγώνες εκτός έδρας είναι σκληροί βάζουν… λεωφορείο στη δική τους περιοχή, επειδή δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Από τις πολωνικές ομάδες η Λέγκια Βαρσοβίας θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους πέντε πρώτους στην Ελλάδα".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε με διαφορά το πρωτάθλημα: "Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Ακόμα και σε προηγούμενα πρωταθλήματα, ο ανταγωνισμός για τον τίτλο διήρκεσε μέχρι το τέλος, και ένα χρόνο νωρίτερα εμείς ήμασταν που κερδίσαμε τον τίτλο. Τώρα ο Ολυμπιακός ξέφυγε γιατί χάσαμε πολλούς βαθμούς στην αρχή όταν παίζαμε και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όταν ο Ολυμπιακός ξέφυγε 8-10 πόντους μπροστά, ήταν γνωστό ότι θα ήταν δύσκολο να τον πλησιάσουμε".

Για το αν οι οπαδοί στην Ελλάδα τόσο θερμοί όσο λένε; "Παίζουμε χωρίς κόσμο στις εξέδρες εδώ και πολύ καιρό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι είμαστε χαμένοι από αυτό. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τρελοί! Υποστηρίζουν την ομάδα φανατικά, αλλά επίσης αντιδρούν έντονα. Μετά από νίκες, μας φέρνουν στην αγκαλιά τους, αλλά μετά από ήττες αντιδρούν έντονα. Το έχω συνηθίσει".

Για το δίδυμο στον πάγκο Γκαρσία και Σνάουτσνερ: "Οι δύο προπονητές γνωρίζουν ο ένας τον άλλον από την εποχή που παίζουν μαζί για τον ΠΑΟΚ και πρόσφατα ηγήθηκαν της ομάδας U-19, η οποία πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν ΈΧΟΥΝ χάσει κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος για πάνω από τρία χρόνια και η ομάδα τους ήταν πολύ δυνατή.

Τώρα προσπαθούν να το μεταφέρουν αυτό στην πρώτη ομάδα. Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο από την άποψη των αποτελεσμάτων, αλλά έχουμε βελτιωθεί και βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση. Κερδίσαμε τέσσερα παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ, νικήσαμε τον Άρη και τον Ολυμπιακό, μόνο τα παιχνίδια μας εναντίον του Παναθηναϊκού δεν ήταν επιτυχημένα. Κατά κάποιο τρόπο δεν αισθανόμαστε… άνετα απέναντι σε αυτή την ομάδα.

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ με βοήθησε πολύ όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Τις πρώτες μέρες, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον προσκάλεσε στην πρώτη ομαδική προπόνηση για να με βοηθήσει να συμμετάσχω στην ομάδα. Αυτό έκανε τη διαδικασία ένταξης μου στην ομάδα πιο γρήγορη".

Για τις επαφές του με τον Ιβάν Σαββίδη: "Ναι, μιλάμε αρκετό καιρό. Ο πρόεδρος είναι πολύ θετικός, καλός άνθρωπος. Όλοι τον σέβονται εδώ και αυτό δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, γιατί έχει κάνει πολλά καλά στην πόλη".

Για τις προτάσεις που είχε από την Μπολόνια και την Ουνιόν Βερολίνου: "Δεν θέλω να μιλώ για όσα δεν έγιναν. Δεν έχω να παραπονεθώ για κάτι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ισχυρή ομάδα και το έχει δείξει στην Ευρώπη. Νικήσαμε τον Μπεσίκτας και την Μπενφίκα στα προκριματικά του Champions League, νικήσαμε την Αϊντχόβεν στο Europa και ήμασταν καλύτεροι όταν παίξαμε με την Γρανάδα. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες".

Για τις επαφές για το νέο συμβόλαιο και το αν είναι πιο κοντά στο να ανανεώσει ή στο να φύγει: "Οι συνομιλίες για το νέο συμβόλαιο έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά διεξάγονται από τον Μάριους Πιεκάρσκι. Προσπαθώ να μην ανησυχώ, γιατί υπάρχουν ακόμα παιχνίδια μπροστά μου αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του κυπέλλου. Στην οικογένειά μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη, είναι πολύ ζεστό εδώ 5-6 μήνες το χρόνο. Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά οργανωμένο κλαμπ, δεν μας λείπει τίποτα. Το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη ήταν μια καλή κίνηση για μένα. Τι θα φέρει το καλοκαίρι; Θα δούμε".

Για το ποιο είναι το επόμενο όνειρο του, μετά την συμμετοχή του στην εθνική Πολωνίας: "Ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ποτέ στο Champions League στην ιστορία του. Έχει αγωνιστεί στο Europa, και στο Champions League πάντα αποκλείεται στα προκριματικά. Σαν να είναι… στοιχειωμένος ο τελευταίος προκριματικός γύρος, αλλά πιστεύω ότι την επόμενη ευκαιρία θα κερδίσουμε την πρόκριση στους ομίλους.

Αυτό μπορούμε να το διεκδικήσουμε την επόμενη σεζόν, γιατί πλέον μόνο ο πρωταθλητής θα μπορεί να παίξει στους προκριματικούς γύρους. Θα πολεμήσουμε στο Conference League. Προς το παρόν, πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν με στυλ και να πάρουμε το Κύπελλο. Για μένα θα ήταν το καλύτερο να συμμετάσχω στο EURO".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ