ΠΑΟΚ

Σβαμπ: "Είναι ο πρώτος πραγματικά μεγάλος τίτλος της καριέρας μου"

Ο Σβαμπ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για τα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Σβαμπ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφαν Σβαμπ σε δηλώσεις του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας υποστήριξε πως η ομάδα του άξιζε φέτος έναν τίτλο και κατάφερε να τον πάρει.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Κρμέντσικ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 90ο λεπτό. Ο Στέφαν Σβαμπ σε δηλώσεις του μετά τη μεγάλη επιτυχία του Δικέφαλος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, αλλά στο τέλος πήρε το Κύπελλο και αυτό είναι το πιο σημαντικό όλων για εμάς" σχολίασε ο αρχικά ο Αυστριακός παίκτης του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια περιέγραψε τι σημαίνει για εκείνον το Κύπελλο και τι για ολόκληρη την ομάδα: "Για μένα είναι η πρώτη μου χρονιά εδώ. Αυτή η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί στην Αυστρία είχα χάσει σε όλους τους τελικούς που αγωνίστηκα. Είναι ο πρώτος πραγματικά μεγάλος τίτλος της καριέρας μου. Δεν έχω λόγια!

Σίγουρα σημαίνει πολλά γενικότερα για την ομάδα αυτό το Κύπελλο. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει για το μέλλον. Πρέπει να το χαρούμε, να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε στις διακοπές. Όλοι μέσα στην ομάδα ζητάνε την κατάκτηση τίτλων. Η διοίκηση, οι φίλαθλοι, όλοι θέλουν τίτλους. Αξίζαμε έναν τίτλο φέτος και φέρνουμε στην Θεσσαλονίκη το Κύπελλο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά θα πρέπει και του χρόνου να προσπαθήσουμε να πάρουμε έναν τίτλο, αλλά ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Η χρονιά τελειώνει για εμάς, ως 2οι στο πρωτάθλημα και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, που σημαίνει ότι είναι μια καλή σεζόν για εμάς".

Τέλος, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε μία δύσκολη περίοδο, ωστόσο η ηρεμία και η δουλειά είχαν ως αποτέλεσμα το Κύπελλο: "Έχουμε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που βοήθησαν στο να «γυρίσει» η κατάσταση σε επίπεδο εικόνας και αποτελεσμάτων. Υποφέραμε αρκετά την φετινή σεζόν και το κλειδί ήταν ότι ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Όταν είχαμε την δύσκολη περίοδο με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, παραμείναμε ήρεμοι, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις και να στηρίξει ο ένας τον άλλον. Τα δώσαμε όλα, παλέψαμε μαζί με τον προπονητή και πιστεύω ότι η καλή μας αμυντική εικόνα ήταν αυτή που μας έφερε πιο κοντά στο Κύπελλο. Η καλή άμυνα μας έφερε σε πορεία συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων και μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να πάρουμε τον τίτλο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ