STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Συνεργασία με την Premier League για την επαγγελματική διαιτησία

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League, Μαρκ Ράιλι, συζήτησαν τις μεθόδους θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, προκειμένου να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας.

Η Super League με ανακοίνωσή της επεσήμανε την έναρξη της θεσμικής συνεργασίας με την Premier League για την επαγγελματική διαιτησία.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της λίγκας, Κάτια Κοξενόγλου, μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο και εκπαιδευτή Διαιτησίας της λίγκας Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τον επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της Premier League, Μαρκ Ράιλι, συζήτησαν τους τις διαδικασίας που χρειάζονται προκειμένου να "θεσπιστεί" η επαγγελματική διαιτησία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League: "Συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μεταξύ της αναπληρώτριας προέδρου της Super League κ. Κάτιας Κοξένογλου, του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας ελληνικής διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου κ. Mark Clattenburg και του κ. Mark Riley, του επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), της Αγγλίας.

Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

Σημειώνεται ότι η PGMOL δημιουργήθηκε το 2001 και εκπαιδεύει επαγγελματίες διαιτητές και τους βοηθούς τους για τους αγώνες της Premier League, αλλά και τις διοργανώσεις της English Football League (EFL) και της Football Association (FA)".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE PREMIER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ