STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Η μάχη του πρώτου σκόρερ με Καρλίτος, Ελ Αραμπί, Κούρτιτς στην κορυφή

Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ιωνικό
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ιωνικό PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Σε μια όμορφη μονομαχία εξελίσσεται φέτος η μάχη του πρώτου σκόρερ στη Super League Interwetten με τους Καρλίτος, Ελ Αραμπί και Κούρτιτς να έχουν από εννιά τέρματα και να βρίσκονται στην κορυφή ενώ τους ακολουθεί ο Φαν Βερτ. Πώς σκοράρει όμως ο καθένας και με τι ποσοστό ευστοχίας, το SPORT24 αναλύει.

Στη μάχη για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος της Super League Interwetten ο Ολυμπιακός με το +11 που έχει ξεφύγει από την ΑΕΚ φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για να κόψει και φέτος πρώτος το νήμα παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον Δεκέμβριο και να φτάσει έτσι στο τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Και φέτος όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Ελ Αραμπί με τα γκολ του είναι αυτός που οδηγεί την ομάδα του προς την κατάκτηση του τίτλου. Στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ της φετινής Super League όμως και σε αντίθεση με ότι συνέβη τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Μαροκινός έχει έντονο συναγωνισμό.

Μετά από 15 αγωνιστικές στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων καθώς οι Καρλίτος, Ελ Αραμπί και Κούρτιτς έχουν πετύχει από εννιά γκολ ενώ τους ακολουθεί κατά πόδας και ο Φαν Βερτ του Βόλου ο οποίος έχει οκτώ.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μάλιστα βρίσκεται στο κυνήγι και μιας ξεχωριστής επίδοσης, να γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Αντώνη Αντωνιάδη ο οποίος το μακρινό 1975 είχε τρεις διαδοχικές σεζόν ως πρώτος σκόρερ.

Πως σκοράρουν όμως οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ, με τι ποσοστό ευστοχίας; Ποιος έχει τα περισσότερα πέναλτι; Ποιος έχει σκοράρει μόνο μέσα από την περιοχή; Ποιος έχει τα περισσότερα φάουλ; Το SPORT24 με τη βοήθεια των στοιχείων της Opta/Stats Perfom αναλύει.

Περισσότερο εύστοχος ο Καρλίτος

Ο Καρλίτος ξεκίνησε καταπληκτικά τη σεζόν με οκτώ γκολ στις επτά πρώτες αγωνιστικές και πλέον βρίσκεται στα εννιά με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες καθώς έχει αναβληθεί αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Έως τώρα ο Ισπανός φορ έχει παίξει σε 13 ματς και 853 λεπτά και τα εννιά γκολ που έχει σημειώσει έχουν μπει όλα μέσα από την μεγάλη περιοχή. Οκτώ με σουτ, τα έξι με το δεξί και τα δύο με το αριστερό και το ένα με κεφαλιά.

Ο Καρλίτος θα μπορούσε να ήταν ήδη στα έντεκα τέρματα αν έπαιρνε ο ίδιος και τις εκτελέσεις πέναλτι και δη τις δύο που είχε "χαρίσει" σε Βιτάλ και Παλάσιος για να πετύχουν τα πρώτα τους γκολ στη φετινή σεζόν.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι περισσότερο εύστοχος από κάθε άλλον καθώς έχει ποσοστό ευστοχίας 52,9% ενώ σκοράρει ένα γκολ κάθε 95 λεπτά που αγωνίζεται.

Σκοράρει γρηγορότερα από τον καθένα ο Ελ Αραμπί

Ο Ελ Αραμπί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πυροβολεί τα αντίπαλα δίχτυα, μόνο που φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Ο Μαροκινός φορ βρίσκεται και αυτός στα 9 γκολ, έχοντας αγωνιστεί και αυτός σε 13 ματς αλλά με λιγότερα λεπτά απ' ότι ο Καρλίτος καθώς συνολικά έχει παίξει 760 λεπτά.

Ο 35χρονος επιθετικός έχει βρει το στόχο και αυτός μόνο με σουτ μέσα από την περιοχή έχοντας έξι γκολ με το δεξί πόδι και τρία με το αριστερό.

Σε αντίθεση με τον Καρλίτος όμως ο Ελ Αραμπί έχει ευστοχήσει και σε τέσσερα πέναλτι ενώ και αυτός θα μπορούσε να είχε περισσότερα τέρματα αν δεν είχε αστοχήσει σε ένα πέναλτι καθώς στο ματς με τη Λαμία ο Σαράνοφ του είπε όχι.

Βέβαια με βάση τα λεπτά και τα γκολ που έχει αγωνιστεί έως τώρα ο στράικερ του Ολυμπιακού είναι ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει γρηγορότερα από κάθε άλλον καθώς θέλει 84 λεπτά για να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Μέσα και έξω από την περιοχή ο Κούρτιτς

Κανείς δεν θα περίμενε από έναν μέσο, και δη έναν παίκτη που παίζει περισσότερο στο οκτώ και όχι στο δέκα, να έχει εννιά γκολ σε 15 ματς και να βρίσκεται και αυτός στην πρώτη τριάδα. Ο λόγος για τον Κούρτιτς του ΠΑΟΚ ο οποίος έχει παίξει επίσης τα ίδια παιχνίδια με τους Καρλίτος και Ελ Αραμπί αλλά συνολικά περισσότερα λεπτά καθώς μετράει 1.012 στον αγωνιστικό χώρο.

Και τα εννιά τέρματα του Σλοβένου έχουν προέλθει από το δεξί του πόδι, όχι ότι δεν σουτάρει και με το αριστερό, αλλά έως τώρα βρίσκει δίχτυα μόνο με το δεξί ενώ από τα εννιά γκολ τα πέντε εξ αυτών είναι από την άσπρη βούλα καθώς είναι ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι της ομάδας του ΠΑΟΚ. Μάλιστα δεν έχει αστοχήσει σε κανένα απ' αυτά που έχει εκτελέσει.

Επίσης ο Κούρτιτς έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και με σουτ εκτός περιοχής σε αντίθεση με τους Καρλίτος, Ελ Αραμπί ενώ δύο γκολ του στο πρωτάθλημα έχουν προέλθει από εκτέλεση φάουλ εκτός περιοχής. Ο Σλοβένος έχει μεγάλο ποσοστό ευστοχίας, βρίσκεται στο 50% ενώ σκοράρει κάθε 112 λεπτά.

Μεγαλύτερο πλουραλισμό ο Φαν Βερτ

Ένα γκολ λιγότερο από τους Καρλίτος, Ελ Αραμπί και Κούρτιτς έχει ο Φαν Βέρτ του Βόλου ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Τάσου Δουβίκα και έως τώρα το έχει καταφέρει επάξια.

Ο 31χρονος επιθετικός μετράει έως τώρα οκτώ τέρματα, θα μπορούσε να έχει εννιά, καθώς έχει χάσει ένα πέναλτι αλλά είναι ο μοναδικός εκ των τεσσάρων που έχει παίξει σε 14 ματς ενώ και η ομάδα του έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Βέβαια έως τώρα ο Ολλανδός επιθετικός έχει αγωνιστεί 1.216 λεπτά.

Και ο Φαν Βέρτ έχει βρεί δίχτυα μέσα από την περιοχή αλλά σε σχέση με τους υπόλοιπους έχει μεγαλύτερο πλουραλισμό αφού έχει σκοράρει τέσσερις φορές με το δεξί πόδι, δύο με το αριστερό και δύο κεφαλιές. Από τα οκτώ γκολ του τα δύο εξ αυτών έχουν προέλθει από εκτελέσεις πέναλτι.

Ο Ολλανδός δεν είναι τόσο εύστοχος όμως καθώς το ποσοστό του είναι στο 29% ενώ τέλος σκοράρει κάθε 152 λεπτά αγώνα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ FOOTBALL ANALYSIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ