SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Πρωτάθλημα στις 31/10 και επιστολή στην ΕΡΤ για λύση στο τηλεοπτικό

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε με εκπροσώπους της SL2 | 19 Οκτωβρίου 2021
Ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε με εκπροσώπους της SL2 | 19 Οκτωβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2 στις 31/10 με την ελπίδα να έχει υπάρξει έως τότε συμφωνία με την ΕΡΤ πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της λίγκας μετά από συνεδρίαση που είχε το βράδυ της Τρίτης (19/10) και ενώ είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα συνάντηση με τον Αυγενάκη.

Την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2 στις 31 Οκτωβρίου πήρε η διοργανώτρια αρχή μετά από συνεδρίαση που είχε την Τρίτη (19/20) το βράδυ και ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε υπάρξει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης αντιπροσωπεία της SL2 βρέθηκε με τον Λευτέρη Αυγενάκη με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που υπάρχουν, και δη στο τηλεοπτικό, και ο Υφυπουργός τους είπε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους.

Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι της Super League 2 έθεσαν το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου (μέσω της ΕΡΤ) και του ποσοστού από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Για το πρώτο θέμα έχει αποφασιστεί να συνταχθεί μία επιστολή προς την ΕΡΤ με συγκεκριμένες (κι απόλυτα εφικτές σύμφωνα με τα λεγόμενα των ομάδων) προτάσεις για το τηλεοπτικό "πακέτο" της δεύτερης κατηγορίας.

Ενώ για το δεύτερο θέμα θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ανάμεσα στις ομάδες, τι μπορεί και τι πρέπει να ισχύσει για τα ποσοστά του στοιχήματος, δεδομένου ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές "ταχύτητες" εντός του συνεταιρισμού, όσον αφορά τα χρήματα που δόθηκαν πέρσι ως προκαταβολή για τη σεζόν 2021/22.

Αυτό καθώς στην ίδια κατηγορία υπάρχει η ΑΕΛ που πέρυσι παίζοντας στη Super League 1 πήρε περισσότερα χρήματα, ομάδες που έπαιζαν πέρσι στη Super League 2 και πληρώθηκαν άλλα ποσά, άλλες που βρίσκονταν στη Football League και πήραν πολύ χαμηλότερα ποσά και άλλες που ήταν ακόμη πιο χαμηλά και δεν εισέπραξαν τίποτα.

Βέβαια όλοι γνωρίζουν πως πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πάρα πολύ και έπρεπε να βρεθεί λύση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Όλα αυτά μεταφέρφθηκαν στο Δ.Σ. το οποίο πήρε την απόφαση να στείλει επιστολή στην ΕΡΤ και να ξεκινήσει το πρωτάθλμα στις 31/10.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, μετά τη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Να σταλεί επιστολή στην ΕΡΤ Α.Ε όπου θα επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της συνεργασίας των δυο πλευρών .

2) Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της SL2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 στις 31 Οκτωβρίου".

Και άλλες φορές βέβαια η SL2 είχε ορίσει την έναρξη του πρωταθλήματος και την είχε αναβάλει αλλά τώρα υπάρχει η άποψη στις περισσότερες ομάδες πως ακόμα και αν δεν έχει βρεθεί λύση με το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα πρέπει η πρώτη αγωνιστική να γίνει στις 31/10 ακόμα και αν δεν έχει βρεθεί λύση με την ΕΡΤ.

TAGS SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ