ΤΟΥΡΚΙΑ

Süper Lig: Η Γαλατάσαραϊ σταμάτησε την Μπεσίκτας κι άνοιξε τη μάχη τίτλου

Ο Μοσταφά Μοχαμέντ της Γαλατάσαραϊ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τη Süper Lig 2020-2021 στο "Σουκρού Σαράτσογλου", Κωνσταντινούπολη | Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021
Ο Μοσταφά Μοχαμέντ της Γαλατάσαραϊ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για τη Süper Lig 2020-2021 στο "Σουκρού Σαράτσογλου", Κωνσταντινούπολη | Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 © 2021 KENAN ASYALI/ASSOCIATED PRESS

Η Γαλατάσαραϊ σταμάτησε την Μπεσίκτας στο ντέρμπι της 40ής αγωνιστικής της Süper Lig και η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με γκολ στο 96', με συνέπεια οι 3 διεκδικητές τίτλου να βρεθούν σε απόσταση μιας νίκης.

Η Μπεσίκτας είχε την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα τίτλου στην 40ή αγωνιστική της Süper Lig, όμως η ήττα στο ντέρμπι με τη Γαλατάσαραϊ είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού τόσο η "τσιμπόμ" όσο και η Φενέρμπαχτσε πλέον καραδοκούν σε απόσταση νίκης!

Η ομάδα του Σεργκέν Γιαλτσίν θα μπορούσε ακόμα και να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα με συνδυασμό αποτελεσμάτων, όμως η Γαλατάσαραϊ μπήκε φουριόζα και με τον Ράιαν Μπάμπελ άνοιξε το σκορ. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ισοφάρισαν στο 42' με πέναλτι του Ρασίντ Γκεζάλ, όμως με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα ο Ρανταμέλ Φαλκάο σημείωνε το 8ο τέρμα του (σε 17 αγώνες) στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και χρειάστηκε η αλλαγή του Φατίχ Τερίμ, ο Αρντά Τουράν, να "κλειδώσει" τη νίκη με το γκολ που σημείωσε στο 76'.

Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα, η Γαλατάσαραϊ πλησίασε στους 3 βαθμούς την κορυφή και η Φενέρμπαχτσε στους 2, αφού πήρε νίκη θρίλερ επί της Ανκαραγκιουτζιού. Οι γηπεδούχοι, με τον Στέλιο Κίτσιου να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν με τον Αλπέρ Ποτούκ μόλις στο 3', όμως η ομάδα του Δημήτρη Πέλκα (αγωνίστηκε για 67 λεπτά) ανέτρεψε το σκορ με πρωταγωνιστή τον Ένερ Βαλένσια. Ο επιθετικός από το Εκουαδόρ έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Οζάν Τουφάν στο 42' και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-1.

Πλέον απομένουν 2 αγώνες για τις 3 διεκδικήτριες του τίτλου, με την Μπεσίκτας να υποδέχεται την Καραγκιουμριούκ και να παίζει εκτός με την Γκιέζτεπε, έχοντας το πάνω χέρι.

Δείτε τη βαθμολογία της Süper Lig και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Kenan Asyali/Associated Press

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ