LIGUE 1

Στρασμπούρ - Λιλ 1-2: Οι πρωταθλητές απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού

Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη
Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη © 2021 MICHEL SPINGLER/ AP IMAGES

Η Λιλ σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της τη φετινή σεζόν και το 2-1 επί της Στρασμπούρ την απομακρύνει από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Η Λιλ πανηγύρισε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, με συνέπεια να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού της Ligue 1 και να αρχίσει να κοιτάζει ψηλότερα. Οι πρωταθλητές Γαλλίας επικράτησαν με 2-1 της Στρασμπούρ εκτός έδρας με πρωταγωνιστή τον Τζόναθαν Ντέιβιντ που σημείωσε δύο γκολ.

Ο Καναδός επιθετικός είχε σκοράρει και στη μεσοβδόμαδη νίκη επί της Ρεμς και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό, έπειτα από συνεργασία με τον έτερο Βορειοαμερικανό, Τίμοθι Γουεά. Ο Μπουράκ Γιλμάζ έμεινε στον πάγκο για πρώτη φορά φέτος στην αρχή ενός αγώνα, με τους "λιλουά" να μην προβληματίζονται και να αξιοποιούν την κακή μέρα του Αλεξάντρ Τζικού. Στο 57ο λεπτό ο στόπερ των γηπεδούχων υπέπεσε σε πέναλτι και ο Ντέιβιντ από τη βούλα έκανε το 2-0.

Ο Ιμπραϊμά Σισοκό πέρασε ως αλλαγή και μείωσε στο 75' για τους γηπεδούχους, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αντριάν Τομασόν. Η Λιλ υπέφερε, όμως τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στη Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1


TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ