ΡΟΜΑ

Στον τελικό της Primavera η Ρόμα του Κεραμίτση

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα
Ο Δημήτρης Κεραμίτσης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα PRINT SCREEN GLOMEX

Η Ρόμα του Δημήτρη Κεραμίτση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής (27/5) 2-0 της Γιουβέντους και προκρίθηκε στον τελικό της Primavera, όπου θα αντιμετωπίσει στις 31 Μαΐου τον νικητή του ζευγαριού Ίντερ - Κάλιαρι.

Χάρη στα γκολ των Τρίπι και Βικάριο στο 45+1' και 77' αντίστοιχα, η Ρόμα του Δημήτρη Κεραμίτση ξεπέρασε το εμπόδιο της Γιουβέντους και προκρίθηκε στον τελικό της Primavera, με τον Έλληνα αμυντικό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο 73ο λεπτό του αγώνα.

Οι τζαλορόσι θα τεθούν αντιμέτωποι στις 31 Μαΐου με τον νικητή από το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, Ίντερ - Κάλιαρι, που θα αναμετρηθούν το Σάββατο (28/5).

Θυμίζουμε ότι ο 17χρονος στις 16 Ιανουαρίου πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Ρόμα στον αγώνα με την Κάλιαρι, περνώντας στο 90+4' στη θέση του Μέιτλαντ-Νάιλς. Κάπως έτσι, έγινε ο τρίτος νεαρότερος ξένος παίκτης του ιταλικού συλλόγου, με τον Λάμπρο Χούτο να παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Αν και αγωνίστηκε μόλις για λίγα λεπτά με τη Ρόμα, πρόλαβε να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, με την Corriere dello Sport να κάνει αφιέρωμα και να τον αποθεώνει.

Ο Κεραμίτσης διακρίνεται για το ύψος του 1,93μ. και φέτος έχει συνολικά 27 συμμετοχές, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει και ένα γκολ.

Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Θεσσαλονίκη. Αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΠΑΟΚ. Στα 14 χρόνια του μετακόμισε στην ανδρική ομάδα της ΑΜΣ Πανοράματος και ακολούθησαν ο Θερμαϊκός Θέρμης και η ΑΕ Κρήνης.

Στα 16 του χρόνια αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ιταλία και την Έμπολι, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η Ρόμα αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο του.

TAGS ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ