THE SPORTS ECONOMIST

Στο κάδρο και της Μπενφίκα ο Παυλίδης

Ο Παυλίδης με τα γαλανόλευκα
Ο Παυλίδης με τα γαλανόλευκα EUROKINISSI

Πέραν του εντονότατου ενδιαφέροντος από γερμανικές ομάδες, ο Βαγγέλης Παυλίδης βρίσκεται μεταξύ των εξεταζόμενων επιλογών και της Μπενφίκα για την ενίσχυση της επίθεσης των Λουζιτανών.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης από το περασμένο καλοκαίρι είναι στη βιτρίνα της ΑΖ. Τα +10 εκατομμύρια όμως που έφτασαν από τη Σαλερνιτάνα κρίθηκαν λίγα. Τόσο σε σχέση με τις τότε απαιτήσεις του ολλανδικού συλλόγου όσο κυρίως εκτιμώντας τη δυναμική του διεθνή Έλληνα επιθετικού και τι αυτή θα μπορούσε αυξητικά να αποφέρει στο φετινό, επερχόμενο καλοκαίρι.

Όχι αδίκως. Παρότι ο Παυλίδης έχασε σημαντικό κομμάτι του πρώτου μισού της τρέχουσας σεζόν λόγω τραυματισμού, βελτίωσε τις επιδόσεις του. Σκόραρε περισσότερο, μοίρασε περισσότερες ασίστ (στοιχείο που ειδικά αναδείχθηκε σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά της καριέρας του) και τα έκανε και σε πιο συνεπή, σταθερή βάση (25 γκολ και 7 ασίστ σε 3883 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις πέρυσι, 22 γκολ και 14 ασίστ σε 3048 λεπτά φέτος).

Και έτσι, αυτό που προσδοκούσαν οι υπεύθυνοι της ΑΖ, ήδη συμβαίνει. Το καλοκαίρι ο Παυλίδης θα πωληθεί. Ο ανταγωνισμός όμως που εδώ και καιρό υπάρχει και ολοένα αυξάνεται για τον 25χρονο επιθετικό μετατρέπει τη διαδικασία – τουλάχιστον σε επίπεδο αναμενόμενων προσφορών – σε πλειοδοσία.

Τη δεδομένη στιγμή συγκεκριμένες ομάδες της Bundesliga έχουν τον Παυλίδη στην κορυφή της λίστας τους. Καμιά δεν πλησιάζει ακόμη το μίνιμουμ των απαιτήσεων της ΑΖ για να κάτσει στο τραπέζι (16-18 εκατομμύρια ευρώ). Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όμως, θα γίνει. Θέμα χρόνου να ξεκινήσει το σχετικό γαϊτανάκι.

Και ειδικά εφόσον στο κάδρο μπαίνουν ολοένα και περισσότερες ομάδες. Μια εξ αυτών η Μπενφίκα. Οι Λουζιτανοί θα πάρουν τουλάχιστον έναν επιθετικό στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Αν μάλιστα παραχωρηθεί – όπως εκτιμάται πως είναι το πιθανότερο – ο νυν βασικός τους, ο Γκονσάλο Ράμος, θα αποκτήσουν δύο.

Ανεξαρτήτως κατάληξης του Ράμος, στην κορυφή της σχετικής μεταγραφικής λίστας των πρωταθλητών Πορτογαλίας ήταν ο Ενές Ουνιάλ, ο διεθνής Τούρκος της Χετάφε. Προ μερικών ημέρων όμως τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός γηπέδων για το υπόλοιπο του 2023 (και βλέπουμε), αναγκάζοντας έτσι τους «αετούς» σε αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων τους.

Στο κάδρο τους, εδώ και και ρό, βρίσκεται ο Παυλίδης. Πρόσφατα μάλιστα, στο παιχνίδι της ΑΖ με την Γουέστ Χαμ, στη ρεβάνς των ημιτελικών του ConferenceLeague, στο Άλκμααρ βρέθηκαν οι επικεφαλής του διοικητικού οργανογράμματος της Μπενφίκα. Όχι προφανώς για να τσεκάρουν – αυτό έχει γίνει – αλλά για να επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον των Λουζιτανών για τον (περιζήτητο και πανάκριβο) 19χρονο Ούγγρο αριστερό μπακ της ΑΖ, Μίλος Κερκέζ.

Και μαζί, να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι και τις αξιώσεις του ολλανδικού συλλόγου για τον Παυλίδη. Σε εκείνο το χρονικό σημείο περισσότερο εγκυκλοπαιδικά, από την στιγμή όμως που προέκυψε λίγες μέρες μετά ο σοβαρός τραυματισμός του Ουνιάλ, πλέον κάθε άλλο παρά έτσι είναι.

Ενισχυτικό ότι ο τεχνικός της Μπενφίκα, ο Ρόγκερ Σμιντ, όχι μόνο γνωρίζει τον Παυλίδη από τον καιρό που ήταν στον πάγκο της PSV, αλλά μάλιστα είχε προσπαθήσει να τον πάρει σε συγκεκριμένη στιγμή να πάρει τον Έλληνα επιθετικό στο Αϊντχόβεν, χωρίς όμως τότε να το κατορθώσει.

Θα το κάνει τώρα στη Λισαβώνα, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση των συμπατριωτών μας στο «Ντα Λουζ»; Θα φανεί. Η Μπενφίκα, γνωστό αυτό, οικονομικό πρόβλημα δεν έχει. Οι επιλογές της όμως και η ιεράρχησή της εντάσσονται σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο.

Δεν παζαρεύει. Αξιολογεί. Αν αυτή η αξιολόγηση συμπίπτει και με την τιμολόγηση της ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής που την ενδιαφέρει, προχωράει. Αν όχι, προχωράει πάλι. Στον επόμενο.

Το σίγουρο είναι πως ο Παυλίδης βρίσκεται – για τα καλά πια – στο κάδρο των Λουζιτανών. Όχι τόσο κεντρικά όσο βρίσκεται στο αντίστοιχο των γερμανικών ομάδων, αλλά είναι εκεί, τονώνοντας ακόμη και έτσι το παζάρι που είναι θέμα χρόνου πια να ξεκινήσει για τον αρχισκόρερ της ΑΖ.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ