ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο Γκουαρανί - Σέρο Πορτένιο τερματίστηκε το ποδόσφαιρο, πρωτάθλημα με γκολ στο 90+11'

Στο Γκουαρανί - Σέρο Πορτένιο τερματίστηκε το ποδόσφαιρο, πρωτάθλημα με γκολ στο 90+11'

Η Γκουαρανί ήθελε την νίκη για να στεφθεί πρωταθλήτρια Παραγουάης, προηγήθηκε με 2-0, όμως στο 90+2' ξεκίνησε να γράφεται ένα από τα πιο τρελά σενάρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αν όχι το πιο εξωφρενικό όλων των εποχών! Αυτό που έδωσε το πρωτάθλημα στην Σέρο Πορτένιο.

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2021, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δει τα πάντα στο ποδόσφαιρο.

Και όμως, αυτό που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής (5/12) στην Παραγουάη, ξεπερνάει την πιο τρελή φαντασία, μοιάζει ακραίο ακόμα και για σενάριο ταινίας του Hollywood. Είναι από τις περιπτώσεις που λες "δεν γίνεται" και όμως ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου, έτσι, για να σε πείσει ότι πάντα θα προκύπτει κάτι νέο, κάτι που θα το βλέπεις και θα το ξαναβλέπεις και δεν θα το πιστεύεις.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, λοιπόν, η Κλαμπ Γκουαρανί υποδέχθηκε την Σέρο Πορτένιο στο ματς που έκρινε το πρωτάθλημα της Παραγουάης.

Οι γηπεδούχοι γέμισαν το γήπεδο ασφυκτικά, χρειάζονταν νίκη για να αναδειχθούν πρωταθλητές και μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων βρίσκονταν μπροστά με 2-0 χάρη στα γκολ του Άλφιο Οβιέδο στο 36' και του Μαρσέλο Γκονζάλεζ στο 51'. Ο κόσμος είχε ξεκινήσει να γιορτάζει και ενώ όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ήρθε η απόλυτη καταστροφή.

Ο τερματοφύλακας Γκασπάρ Σέρβιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+2', ο Ρομπέρτο Φερνάντεζ "την έπεσε" στον διαιτητή και αποβλήθηκε και αυτός με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+4' και η Γκουαρανί που είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές της, αναγκάστηκε να βάλει στο τέρμα έναν από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν ήδη στο ματς. Και κάπως έτσι, έμεινε με οκτώ παίκτες και με έναν γκολκίπερ που δεν έπιανε ούτε... πάσα.

Ακόμη κι έτσι, όλοι πίστευαν ότι ο χρόνος θα κυλήσει χωρίς άλλες εκπλήξεις.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Αλμπέρτο Εσπινόλα στο 90+10' για το 2-1 και το γκολ του Χουάν Πατίνο στο 90+11', κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα, για το 2-2 που έδωσε το πρωτάθλημα στην Σέρο Πορτένιο, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 15' και έχασε και τον σκόρερ του δεύτερου γκολ της εξαιτίας του έξαλλου πανηγυρισμού του.

Στο γήπεδο βρίσκονταν οπαδοί και της Σέρο, που ξέσπασαν όχι απλά σε έξαλλους, όχι απλά σε άγριους, αλλά σε εξαντλητικούς πανηγυρισμούς.

Σκαρφάλωσαν συρματοπλέγματα, αγκαλιάστηκαν και στο τέλος έπεσαν ξεροί στην εξέδρα μ εδάκρυα στα μάτια, σαν αυτά που είχαν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων σε αυτή την απερίγραπτη βραδιά.

Αυτό ήταν το 34ο πρωτάθλημα της Σέρο Πορτένιο, σίγουρα όμως το πιο εξωφρενικό, αυτό που ο κόσμος της θα θυμάται για πάντα, αυτό που θα μνημονεύεται για δεκαετίες.

Επόμενος στόχος, το Super Cup της Παραγουάης, απέναντι στην Ολίμπια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ