ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ολλανδία: Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα της Eredivisie από τις 18 Φεβρουαρίου

Οι παίκτες του Άγιαξ πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα
Οι παίκτες του Άγιαξ πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα @ 2021 PETER DEJONG / AP IMAGES

Η επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα στην Ολλανδία είναι ζήτημα λίγων ημερών, με την κυβέρνηση της χώρας να κάνει γνωστό πως από την ερχόμενη Παρασκευή (18/2) το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα θα επιστρέψει στο 100%.

Ο κορονοϊός συντάραξε συθέμελα τον αθλητισμό αφού υποχρέωσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις ομάδες να αγωνίζονται με κλειστές τις πόρτες των γηπέδων τους ενώ ακόμα και όταν ο κόσμος επέστρεψε σε αυτά, λίγες ήταν οι χώρες που επέτρεψαν να υπάρχει πληρότητα στο 100% (βλ. Αγγλία και Premier League).

Η Ολλανδία ήταν μάλιστα μία από τις χώρες όπου επλήγη περισσότερο από την πανδημία αφού τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που οι φίλαθλοι είχαν τη δυνατότητα να συρρεύσουν στα γήπεδα της χώρας κατά χιλιάδες.

Ήταν άλλωστε μία από τις πρώτες χώρες στο φινάλε του 2021 όπου έκλεισε ξανά τα γήπεδα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ωστόσο ο Φεβρουάριος του 2022 φέρνει ευχάριστα νέα για το φίλαθλο κοινό της χώρας της τουλίπας.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης (15/2), η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε να επαναφέρει στο 100% το ποσοστό πληρότητας στις αθλητικές εγκαταστάσεις, κάτι που σημαίνει πως -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το ματς μεταξύ της Φορτούνα Σιτάρντ και της Σπάρτα Ρότερνταμ θα είναι το πρώτο ματς της Eredivisie που θα μπορεί να διεξαχθεί με γεμάτες τις εξέδρες μετά από πάρα πολύ καιρό.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ