ΑΕΚ

Στίβεν Τσούμπερ: Σε τροχιά ρεκόρ

Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ του στο ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο
Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ του στο ματς της ΑΕΚ με τον Βόλο INTIME SPORTS

Η ατραξιόν της φετινής ΑΕΚ, ο Στίβεν Τσούμπερ έχει ήδη κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του, ισοφαρίζοντας την παραγωγικότερη σεζόν του εκτός ελβετικών συνόρων και με τέτοιο ρυθμό, είναι απλώς θέμα χρόνου να «γράψει» νούμερα ανεπανάληπτα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ. Είναι μακράν του δεύτερου ο καταλυτικότερος ποδοσφαιριστής της. Είναι αυτός που όσο βρίσκεται στο χορτάρι, κάνει πράγματα να συμβούν.

Δεκαέξι γκολ έχει σημειώσει η Ενωση στη φετινή σεζόν. Τα επτά φέρουν την υπογραφή του Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος πετυχαίνοντας το ένα και σερβίροντας τα άλλα δύο στην χθεσινή (24/10) επικράτηση των κιτρινόμαυρων στον Βόλο με 3-1, έφτασε ήδη να έχει στον λογαριασμό του πέντε γκολ, κάνοντας στο Πανθεσσαλικό και τις πρώτες του ασίστ στη φετινή σεζόν.

Επιδόσεις που είναι, πρωτίστως, οι… ταχύτερες της καριέρας του. Κλασικός slow starter, ποτέ άλλοτε τόσο νωρίς σε σεζόν δεν είχε καταγράψει τέτοια νούμερα. Κάτι που προφανώς προοιωνίζει πως βρίσκεται σε τροχιά ρεκόρ.

Ηδη άλλωστε, μόλις στον πρώτο του 1,5 μήνα στην ΑΕΚ και στη Super League Interwetten, έχει ισοφαρίζει την παραγωγικότερη σεζόν του εκτός των ελβετικών συνόρων (οκτώ συνολικά έχουν προηγηθεί). Αυτή ήταν η σεζόν 2018-19, οπότε και δανεικός στο δεύτερο μισό της Μπουντεσλίγκα στην Στουτγκάρδη, σημείωσε πέντε γκολ δίνοντας και δύο ασίστ.

Παραγωγικότερες της φετινής ο 30χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει μόνο στο ξεκίνημα της καριέρας του στην πατρίδα του. Ηταν οι δύο τελευταίες του με τη φανέλα της Γκρασχόπερς, πρώτα η αποδοτικότερη του, σεζόν 2011-12, οπότε και σημείωσε οκτώ γκολ, σερβίροντας και άλλες τέσσερις φορές και αμέσως μετά η επόμενη (2012-13), οπότε και σκόραρε έξι φορές, κάνοντας και ρεκόρ καριέρας στις ασίστ, προσφέροντας συνολικά δέκα.

Με τον ρυθμό που πηγαίνει στο φετινό του ξεκίνημα, πετυχαίνοντας δηλαδή ένα γκολ κάθε 114 λεπτά συμμετοχής (μόνο ο Καρλίτος έχει καλύτερη αναλογία, βρίσκοντας δίχτυα κάθε 64 λεπτά) και είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ κάθε 81, είναι απλώς θέμα χρόνου όχι απλώς να ξεπεράσει, αλλά να συντρίψει τα ρεκόρ καριέρας του.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν τον Στίβεν Τσούμπερ που ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ:

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ