FIFA

Στις 22 Σεπτέμβρη το Βραζιλία - Αργεντινή που είχε διακοπεί λόγω εφόδου της αστυνομίας

Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής μονομαχεί με τον Βινίσιους της Βραζιλίας για τη φάση των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο "Μπισεντενάριο", Σαν Χουάν | Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής μονομαχεί με τον Βινίσιους της Βραζιλίας για τη φάση των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο "Μπισεντενάριο", Σαν Χουάν | Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 © 2021 NATACHA PISARENKO/ASSOCIATED PRESS

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να ορίσει εκ νέου στις 22 Σεπτέμβρη την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Αργεντινή, η οποία διακόπηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη λόγω της εισβολής της αστυνομίας στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή στις 5 Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ, το οποίο διακόπηκε λόγω της εφόδου της αστυνομίας στον αγωνιστικό χώρο, ορίστηκε ξανά μετά από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου στις 22 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο γιατί η αλμπισελέστε παραβίασε κανονισμούς που ίσχυαν τότε για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, οι Λο Σέλσο, Μαρτίνες, Ρομέρο και Μπουεντία που αγωνίζονται στην Premier League και ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Αργεντινής, παράβιασαν τους κανόνες που είχαν να κάνουν με τους ταξιδιώτες από τη Μ. Βρετανία προς τη Βραζιλία.

Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με ποινή δύο αγωνιστικών από τη FIFA, γιατί δεν τήρησαν τους κανονισμούς για την επιστροφή από τους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα, οι δύο ομοσπονδίες τιμωρήθηκαν με βαριά πρόστιμα. Η Βραζιλία θα πληρώσει 525 χιλιάδες ευρώ, ενώ η Αργεντινή έχει 190 χιλιάδες.

TAGS FIFA ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ