SERIE A

Σπέτσια - Λάτσιο 3-4: Οι επτάψυχοι Ρωμαίοι χαμογέλασαν στο 90' και κυνηγούν την Ευρώπη

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λάτσιο απέναντι στην Τορίνο | 16 Απριλίου 2022
Ο Τσίρο Ιμόμπιλε πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Λάτσιο απέναντι στην Τορίνο | 16 Απριλίου 2022 @2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Λάτσιο έμεινε τρεις φορές πίσω στο σκορ στην έδρα της Σπέτσια όμως όχι μόνο έδωσε ισάριθμες απαντήσεις αλλά στο φινάλε βρήκε το γκολ της νίκης με τον Ατσέρμπι και ανέβηκε στην 5η θέση, μένοντας ζωντανή στο ευρωπαϊκό κόλπο.

"Είμαστε ακόμα ζωντανοί", μπορούν κάλλιστα να σιγοψιθυρίζουν οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι το βράδυ του Σαββάτου (30/4), με την Λάτσιο να φεύγει με τεράστια εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-3 επί της Σπέτσια, που την εκτόξευσε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Serie A και της επιτρέπει να ελπίζει -έστω και με ματς περισσότερο έναντι των Ρόμα και Φιορεντίνα που την ακολουθούν- για έξοδο στην Ευρώπη.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη και κράτησε καθηλωμένο το κοινό που το παρακολούθησε ως το φινάλε, με την ομάδα του Δημήτρη Νικολάου (βασικός, αγωνίστηκε ως το φινάλε) να παίρνει τρεις φορές το προβάδισμα αλλά να αποτυγχάνει να το κρατήσει ισάριθμες.

Ο Αμιάν έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 9', όμως στο 33' ήρθε η πρώτη ισοφάριση από τον Ιμόμπιλε που δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα μετά από πέναλτι που κέρδισαν οι πρωτευουσιάνοι σε χέρι του Νικολάου εντός περιοχής.

Δύο λεπτά μετά από το γκολ του αρχισκόρερ του πρωταθλήματος ήρθε το 2-1 από τον Αγκουντέλο, ωστόσο και πάλι οι λατσιάλι είχαν την απάντηση, με το 2-2 να έρχεται με τη συνδρομή κίπερ των γηπεδούχων, Προβεντέλ.

Η απάντηση της Σπέτσια ήταν άμεση και εκφράστηκε μέσω του γκολ του Χριστόφ στο 56', όμως ο τελευταίος λόγος άνηκε στην ομάδα του Σάρι. Στο 68' ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έφερε το ματς στα ίσα και στο 90' ήρθε η λύτρωση με τον Ατσέρμπι, με τον κεντρικό αμυντικό να χαρίζει χρυσό τρίποντο στην ομάδα του σκοράροντας στο 90' με μία απίθανη έμπνευση.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Τα highlights

Κάλιαρι - Βερόνα 1-2

Νάπολι - Σασουόλο 6-1

Σαμπντόρια - Τζένοα 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ