CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για Μπενφίκα και Φερεντσβάρος, όλα ανοικτά στο Ντιναμό - Λέγκια

Ο Οδυσσές Βλαχοδήμος με τη φανέλα της Μπενφίκα
Ο Οδυσσές Βλαχοδήμος με τη φανέλα της Μπενφίκα © 2020 ARMANDO FRANCA / AP IMAGES

Η Μπενφίκα, έχοντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, επικράτησε της Σπάρτας Μόσχας με 2-0 εκτός έδρας και πήρε προβάδισμα για την πρόκρισης για τα playoffs του Champions League. Ράφα Σίλβα και Ζιλμπέρτο οι σκόρερ για την ομάδα του Ζόρζε Ζέσους,

Η Μπενφίκα πέρασε από την έδρα της Σπαρτάκ Μόσχας με 2-0 και πήρε ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στα playoffs του Champions League, με τον Ζορζέ Ζεσούς να επιλέγει τον "φευγάτο" Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια.

Στο πρώτο ημιχρόνο, οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στις δύο εστίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο γκολ που θα τις έθετε σε θέση οδηγού, καθώς οι ευκαιρίες των Πίτσι στο 6'και το 17', Γκονσάλβες στο 9' και Ράφαελ Σίλβα στο 27', πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Οι Μοσχοβίτες απείλησαν στο πρώτο μέρος με τους Ουμιάροφ και Αίρτον, ωστόσο σε αμφότερες τις προσπάθειες ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, έδειξε τα αντανακλαστικά τους.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζεσούς πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Ράφα Σίλβα στο 51ο λεπτό, με τον Ζοάο Μάριο να τον τροφοδοτεί.

Οι Λουζιτάνοι διπλασίασαν το προβάδισμά τους στο 74ο λεπτό, με τον Ζιλμπέρτο, ο οποίος με δυνατό σουτ, εκτέλεσε τον Μακσιμένκο και έκανε το 2-0. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί σε έξι ημέρες (10/08) στο στάδιο "Ντα Λουζ" της Λισαβόνας.

Σπάρτακ Μόσχας: Μακσιμένκο, Ραζάκοφ, Ζιζό, Τζίκια, Αίρτον, Ζόμπνιν (59' Ιγκνάτοφ), Χέντριξ (77' Πόνσε), Ουμιάροφ, Μπακάεφ (68' Μόουζες), Λάρσον (77' Κραλ), Σομπόλεφ

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Βερίσιμο, Βερτόνγκεν, Γκονσάλβες (65' Ζιλμπέρτο), Πίτσι (65' Έβερτον), Ζοάο Μάριο, Βάιγκλ, Γκριμάλδο (84' Ντιαζ), Ράφα Σίλβα (83' Τααράμπτ), Σεφέροβιτς (37' Ράμος)

Προβάδισμα η Φερεντσβάρος, άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς Ντιναμό - Λέγκια

Η Φερεντσβάρος πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στα playoffs από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, καθώς επικράτησε της Σλάβια Πράγας με 2-0.

Οι Ούγγροι άνοιξαν το σκορ χάρη στο τέρμα του Κατσαράμπα στο 44ο λεπτό, με τον Καρατίν να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 50ο λεπτό, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρατίν.

Στο άλλο παιχνίδι, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Λέγκια Βαρσοβίας (1-1), με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην Πολωνία.

Οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ με τον Πέτκοβιτς στο 60ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Ιβανούσετς, με την Λέγκια να ισοφαρίζει στο 82ο λεπτό με τον Μούτσι.

Τα σημερινά (04/08) αποτελέσματα των προκριματικών του Champions League:

Σπάρτακ Μόσχας - Μπενφίκα 0-2 (51' Σίλβα, 74' Ζιλμπέρτο)

Φερεντσβάρος - Σλάβια Πράγας 2-0 (44' αυτ. Κατσαράμπα, 50' πεν. Καρατίν)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Λέγκια Βαρσοβίας 1-1 (60' Πέτκοβιτς - 82' Μούτσι)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ