EUROPA LEAGUE

Σπαρτάκ - Λέστερ 3-4: Ο εκπληκτικός Ντάκα έκανε καρέ σε ματσάρα στη Μόσχα

Ο Πάτσον Ντάκα πανηγυρίζει γκολ της Λέστερ κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας για το Europa League | 20 Οκτωβρίου 2021
Ο Πάτσον Ντάκα πανηγυρίζει γκολ της Λέστερ κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας για το Europa League | 20 Οκτωβρίου 2021 @2021 AP IMAGES

Η Λέστερ έκανε σεφτέ στις νίκες της στο Europa League ύστερα από το εντυπωσιακό 4-3 στη Μόσχα με αντίπαλο τη Σπαρτάκ για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Ο Πάτσον Ντάκα πέτυχε όλα τα γκολ των φιλοξενουμένων.

Επτά γκολ, εναλλαγές στο προβάδισμα και τελικά νίκη. Η Λέστερ έφυγε με το εντυπωσιακό 4-3 από τη Μόσχα κόντρα στη Σπαρτάκ και σημείωσε την πρώτη νίκη της στον 3ο όμιλο του Europa League.

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Πάτσον Ντάκα, η καλοκαιρινή ενίσχυση στην επίθεση των "αλεπούδων" από τη Ζάλτσμπουργκ, ο οποίος σημείωσε όλα τα γκολ της Λέστερ.

Πριν πάρει το "όπλο" του ο επιθετικός από τη Ζάμπια οι Ρώσοι είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στους Αλεξάντερ Σομπόλεφ και Τζόρνταν Λάρσον.

Στο τέλος του 1ου ημιχρόνου ο Ντάκα άρχισε τον καταιγισμό γκολ του και μέχρι το 54' είχε σημειώσει χατ τρικ, ο πρώτος παίκτης από τη Ζάμπια που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη, λίγες ημέρες αφότου έγινε ο πρώτος παίκτης από τη συγκεκριμένη χώρα που σκοράρει στην Premier League (σημείωσε γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στο 78' έκανε το 4-2 σε μία αντεπίθεση και όλα έδειχναν ότι "κλείδωσε" τη νίκη για τους Άγγλους, όμως ο Σομπόλεφ στο 86' τελείωσε μία πανέμορφη επίθεση των Ρώσων, που πίεσαν μέχρι τέλους για την ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου του Europa League

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στο Europa League

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ