ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Σπάρτα Ρότερνταμ - Αϊντχόφεν 3-5: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή η PSV

Οι Μάλεν και Μαξ πανηγυρίζουν γκολ της Αϊντχόφεν κόντρα στην Ομόνοια για το Europa League
Οι Μάλεν και Μαξ πανηγυρίζουν γκολ της Αϊντχόφεν κόντρα στην Ομόνοια για το Europa League Ⓒ 2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Αν και έκανε τα εύκολα... δύσκολα λίγο πριν το φινάλε, η Αϊντχόφεν πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 5-3 επί της Σπάρτα Ρότερνταμ και μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά που τη χωρίζει από τον πρωτοπόρο Άγιαξ.

Μετά από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Άγιαξ (2-2) και την εντός έδρας ήττα από την Άλκμααρ (1-2) η Αϊντχόφεν επέστρεψε στις επιτυχίες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στη φάση των "32" του Europa League να περνάει νικηφόρα απο το Ρότερνταμ επικρατώντας με 5-3 της τοπικής Σπάρτα για την 17η αγωνιστική της Eredivisie.

Η PSV βρέθηκε μόλις στο 4ο λεπτό πίσω στο σκορ όμως στη συνέχεια ανέβασε στροφές. Έκλεισε το ημίχρονο έχοντας ισοφαρίσει σε 1-1 από το 24' με τον Ζούνιορ ενώ στο ξ ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήρε καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Μάλεν στο 47' και Μαντουέκε στο 49'.

Στο 71' ο Μαξ έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο προβάδισμά της γράφοντας το 4-1, με τους γηπεδούχους να μειώνουν ωστόσο σε 4-3 με τέρματα στο 75ο και 87ο λεπτό και να χρειάζεται να αναλάβει δράση ο Μάλεν και να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να σφραγίσει το τρίποντο για την ομάδα του Σμιτς.

Με τη νίκη της αυτή, η Αϊντχόφεν μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά της από την κορυφή, έχοντας ωστόσο ματς περισσότερο από τον Άγιαξ, που υποδέχεται την Κυριακή στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" την Φέγενορντ, στο πλέον παραδοσιακό ντέρμπι του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Η σύνθεση της Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Τέζε, Μπάουμγκαρτλ, Μποσκάλι, Μαξ, Ροσάριο, Ζούνιορ (64' Ντάμφρις), Ιχατάρεν (81' Τόμας), Σανγκαρέ, Μαντουέκε (81' Ζάχαβι), Γκάκπο (43' Μάλεν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ