LA LIGA

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-0: Δεύτερη σερί γκέλα, στο κόλπο του τίτλου οι Μαδριλένοι

Athletic Bilbao's Yeray Martinez duels for the ball with FC Barcelona's Nelon Semedo during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and FC Barcelona at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Sunday, Feb. 10, 2019.(AP Photo/Alvaro Barrientos)
Athletic Bilbao's Yeray Martinez duels for the ball with FC Barcelona's Nelon Semedo during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and FC Barcelona at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Sunday, Feb. 10, 2019.(AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 0-0 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές" και δεν κατάφερε να ξεφύγει στην κούρσα του τίτλου από τις Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης (VIDEOS).

Μπλόκο στη Χώρα των Βάσκων! Μία εβδομάδα μετά το εντός έδρας 2-2 με την Βαλένθια (με το οποιό σταμάτησε το σερί οκτώ νικών της) η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε σε νέα απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά στο "Σαν Μαμές" με αντίπαλο την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η πρώην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο της La Liga αλλά μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένη από το τελικό 0-0, καθώς ήταν εκείνη που είχε τις περισσότερες "καθαρές" ευκαιρίες για γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Βάσκοι δεν επέτρεψαν στους Καταλανούς να τους απειλήσουν (με όπλο το διαρκές πρέσινγκ τους) πέρα από ένα σουτ του Μέσι, ενώ από την πλευρά τους είχαν να επιδείξουν το σουτ του Σουσαέτα στο 17' που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τερ Στέγκεν αλλά και τα σουτ του Ραούλ Γκαρθία στο 24' και στο 42' που επίσης δεν βρήκαν δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό στο δεύτερο μέρος και να κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους όμως εκείνοι αντιπαρέταξαν δύναμη και θάρρος και είχαν μάλιστα δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ μέσα από τις ταχύτατες αντεπιθέσεις που έβγαζανκ, όπου έβρισκαν εκτεθειμένη την καταλανική άμυνα.

Στο 66' ο Γιούρι τροφοδότησε τον Σαν Χοσέ που έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν με δυνατό σουτ ενώ στο 82' ο Γερμανός κίπερ έκανε την απόκρουση του αγώνα (και από τις καλύτερες της χρονιάς στην La Liga), σταματώντας με το χέρι το σουτ του (κορυφαίου της ομάδας του) Ινιάκι Γουίλιαμς μέσα από την περιοχή.

Κάπως έτσι, το φινάλε του αγώνα βρήκε την Αθλέτικ να παραμένει αήττητη μέσα σε μία σεζόν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για πρώτη φορα από το 1993-94 (είχε αποσπάσει 1-1 στο "Καμπ Νόου"πριν λίγους μήνες), με τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν από την πλευρά του να έχει να επιδείξει 30 αποκρούσεις στα 34 τελευταία σουτ που έχουν γίνει εντός εστίας της "Μπάρτσα" στην La Liga.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ερερίν, Ντε Μάρκος, Γεράι, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Μπαλεντσιάγκα, Μπενάτ (57' Σαν Χοσέ), Ντάνι Γκαρθία, Σουσαέτα (62' Μουνιαΐν), Ραούλ Γκαρθία, Γιούρι, Ινιάκι Γουίλιαμς (90' Κόδρο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ (88' Βερμάλεν), Σέρτζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (63' Αλένια), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο (75' Ντεμπελέ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

Βαγιαδολίδ - Βιγιαρεάλ 0-0

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Χετάφε - Θέλτα 3-1 (39' πεν. 81' Μάτα, 62' Μολίνα / 2' Αραούχο)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (25' Γκριεζμάν / 16' Καζεμίρο, 43' πεν. Ράμος, 74' Μπέιλ)

Εσπανιόλ -Ράγιο Βαγεκάνο 2-1 (72' πεν. Ιγκλέσιας, 90' Ντάρντερ / 33' Μπα)

Ζιρόνα - Ουέσκα 0-2 (35' 40' Αβίλα)

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Λεγκανές - Μπέτις 3-0 (22' 36' 66' Εν Νεσιρί)

Βαλένθια - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Σεβίλλη - Έιμπαρ 2-2 (88' Μπεν Γεντέρ, 92' Σαράμπια / 22' Ορεγιάνα, 63' Τσαρλς)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-0

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου

Αλαβές - Λεβάντε (22:00)

Photo Credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ