LA LIGA

Σοσιεδάδ - Έλτσε 2-0: Άλμα Ευρώπης για τους Βάσκους

Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ πανηγυρίζουν τέρμα που πέτυχαν κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο τελικό Κυπέλλου Ισπανίας
Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ πανηγυρίζουν τέρμα που πέτυχαν κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο στο τελικό Κυπέλλου Ισπανίας AP PHOTO/ANGEL FERNANDEZ

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε της Έλτσε με 2-0 στο Σαν Σεμπαστιάν, χάρη στα τέρματα του Ελουστόντο στο 72' και Ογιαρθάμπαλ στο 90+2'. Με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι από το 11', λόγω αποβολής του Γκούτι με απευθείας κόκκινη.

Η Σοσιεδάδ υποδέχθηκε την Έλτσε για την 35η αγωνιστική της La Liga, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-0, καθαρίζοντας το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος. Τα γκολ για τους Βάσκους πέτυχαν οι Ελουστόντο (72') και Ογιαρθάμπαλ (90+2').

Η Σοσιεδάδ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 11', λόγω αποβολή του Ραούλ Γκούτι με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το σφυροκόπημα των Βάσκων δεν μετουσιώθηκε σε κάποιο γκολ, αν και κατάφεραν να βρουν δίχτυα με τον Μονρεάλ στο 27'. Η φάση ήταν πολύ οριακή και ελέγχθηκε από το VAR, το οποίο ακυρώθηκε, επειδή ο Σίλβα ήταν εκτεθειμένος.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, με την Έλτσε να παραμένει σε παθητικό ρόλο, με την αποβολή να τους επηρεάζει στον τρόπο παιχνιδιού τους.

Οι παίκτες της Ρεάλ Σοσιεδάδ βρήκαν το γκολ της λύτρωσης στο 72' με τον Αρίτζ Ελουστόντο. Ο Γιανουζάι εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο 27χρονος μέσος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με μια καταπληκτική κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γκαζανίγκα.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη στο τέρμα του Μικέλ Ογιαρθάμπαλ. Ο Μπαουτίστα έκανε την κούρσα, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ογιαρθάμπαλ και αυτός με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της αντίπαλης εστίας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Γκοροσάμπελ, Ελουστόντο, Λε Νορμάντ, Μονρεάλ, Γιανουζάι (87' Πόρτου), Γκουρίδι (46' Μπαρνετσέα), Γκεβάρα (46' Ζουμπιμέντι), Σίλβα, Ογιαρθάμπαλ, Ίσακ (83' Μπαουτίστα)

Έλτσε: Γκαζανίγκα, Μπαραγκάν, Βερδού, Κάλβο, Παλάσιος, Χοσάν (67' Πιάτι), Μφουλού (85' Λουίσμι), Γκούτι, Φιντέλ (46' Μαρκόνε), Μίγια (85' Σάντσες), Μπογιέ (67' Καρίγιο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου

Σοσιεδάδ - Έλτσε 2-0 (72' Ελουστόντο, 90+2' Ογιαρθάμπαλ)

Σάββατο 8 Μαΐου

Αλαβές - Λεβάντε (15:00)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15)

Κάντιθ - Ουέσκα (19:30)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Οσασούνα (22:00)

Κυριακή 9 Μαΐου

Χετάφε - Εϊμπάρ (15:00)

Βαλένθια - Βαγιαδολίδ (17:15)

Βιγιαρεάλ - Θέλτα (19:30)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 10 Μαΐου

Μπέτις - Γρανάδα (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Angel Fernandez / Associated Press

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ